Ξεκάθαρη θέση από το δήμαρχο Θεσσαλονίκης Στέλιο Αγγελούδη για το μέλλον της ΔΕΘ, κατά τη διάρκεια της συνεδρίασης της Ολομέλειας της δημοτικής παράταξης «Ομάδα για τη Θεσσαλονίκη». Ο δήμαρχος το ξεκαθάρισε ότι το εκθεσιακό κέντρο πρέπει να μείνει στο κέντρο της πόλης:
«Κανένας δεν θα έβαζε υπογραφή για να φύγει η ΔΕΘ από την καρδιά της πόλης και να πάει κάπου αλλού. Η ΔΕΘ είναι του δήμου Θεσσαλονίκης κι αυτό είναι ξεκάθαρο. Είναι η ιστορία, ο πολιτισμός της, μια διαδρομή που αγκαλιάζει αυτή η πόλη. Επομένως, από τη στιγμή που για το έργο δεν χρειάζονται ούτε ξενοδοχεία, ούτε εμπορικά, μπορεί να είναι ένα δημόσιο έργο και όχι μέσω ΣΔΙΤ, χωρίς ιδιώτες» είπε, αναπτύσσοντας τη θέση του να μείνει η ΔΕΘ στο κέντρο, αλλά να μη δοθεί σε επενδυτή, έτσι ώστε να αποφευχθεί η δημιουργία εμπορικού κέντρου και ογκώδους ξενοδοχείου και να φορτώσει με τσιμέντο η «πυρίκαυστος» -όπως αποκαλούσε την περιοχή ο αείμνηστος Γιάννης Μπουτάρης.
Ο δήμαρχος απευθυνόμενος στα μέλη και τα στελέχη της παράταξης είπε πως από τη δημοτική αρχή «μπήκαν κόκκινες γραμμές για το έργο που έλεγαν πως θέλουμε ένα μεγάλο μητροπολιτικό πάρκο. Θέλουμε το χώρο πρασίνου της Αγίας Φωτεινής των 15 στρεμμάτων, θέλουμε το μικρότερο κτιριακό αποτύπωμα, σε καμία περίπτωση να μη θιγεί το συνεδριακό και εκθεσιακό κέντρο, ενώ είναι απαραίτητες στην ανάπλαση οι υπόγειες θέσεις στάθμευσης που τόσο πολύ έχουν ανάγκη οι κάτοικοι του κέντρου». Αναφέρθηκε και στο όνειρο της διεκδίκησης χώρων από το Γ' Σώμα Στρατού.
Για όσα ειπώθηκαν ότι το Διεθνές Πανεπιστήμιο Ελλάδος συμμετείχε στα σενάρια μετακίνησης της ΔΕΘ στα δυτικά, γνωστοποίησε πως είχε επικοινωνία με τον πρύτανη του Διεθνούς Πανεπιστημίου. Όπως είπε, όταν ρώτησε τον πρύτανη για τη μεταφορά της ΔΕΘ στη Σίνδο η απάντηση που έλαβε ήταν πως «ούτε απόφαση υπάρχει από το ΔΙΠΑΕ, ούτε προκλήθηκε τέτοια διαδικασία για να δοθεί χώρος στη ΔΕΘ».
Ο κ. Αγγελούδης αναφέρθηκε, ακόμη, στα όσα έγιναν στους 18 μήνες διοίκησης από την παράταξή του.