Καλά κρατούν οι απάτες με αετονύχηδες που εμφανίζονται ως... ειδικοί επενδύσεων και καρπώνονται χρήματα και κομποδέματα για να πουλήσουν φύκια για μεταξωτές κορδέλες.
Αστυνομικοί του Τμήματος Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Καλαμαριάς κατάφεραν να εξιχνιάσουν τέσσερις τέτοιες περιπτώσεις απατών, που διαπράχθηκαν μεταξύ Μαΐου 2022 και Δεκεμβρίου 2023.
Οι απατεώνες παρουσιάζονταν ως εμπλεκόμενοι σε αγοραπωλησίες, για τις οποίες χρειάζονταν άμεσα ρευστό το οποίο θα επιστρέφονταν πολλαπλά σε όσους... επένδυαν. Υπόσχονταν επιστροφές επιδομάτων ή συμμετοχή σε επενδυτικές εταιρείες, όπου... λίγα έβαζες, πολλά έπαιρνες.
Κατάφεραν να καρπωθούν συνολικά το ποσό των 34.903 ευρώ από ανυποψίαστους πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες, χρησιμοποιούσαν ανύπαρκττα μέιλ και εικονικούς λογαριασμούς και πετύχαιναν τον σκοπό τους.
Στο πλαίσιο των ερευνών, ταυτοποιήθηκαν 10 δράστες σε βάρος των οποίων σχηματίστηκαν σχετικές δικογραφίες. 
Οι υποθέσεις βρίσκονται πλέον στα χέρια της Δικαιοσύνης, ενώ η αστυνομία υπενθυμίζει στους πολίτες να είναι ιδιαίτερα προσεκτικοί σε συναλλαγές μέσω διαδικτύου ή τηλεφώνου.