Μετά την επιτυχία του 20ού Φεστιβάλ Παραδοσιακών Χορών, με τίτλο «Αμπέλι μου πλατύφυλλο και κοντοκλαδεμένο», η Μορφωτική Πολιτιστική Κίνηση Νέων Μελισσοχωρίου ετοιμάζεται να εκπροσωπήσει την Ελλάδα σε παγκόσμιο φεστιβάλ παραδοσιακών χορών στην Ταϊβάν τον Ιούλιο. Η εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε στην κατάμεστη πλατεία του χωριού το περασμένο Σάββατο, εντάχθηκε στο πρόγραμμα του «Πολιτιστικού Καλοκαιριού 2025» του Δήμου Ωραιοκάστρου.
Στο φεστιβάλ συμμετείχαν, εκτός από τα χορευτικά τμήματα του τοπικού συλλόγου, ο Εκπολιτιστικός Λαογραφικός Σύλλογος Ωραιοκάστρου «Μακεδνός» και ο Πολιτιστικός Σύλλογος Κλειδιού Ημαθίας «Φίλιππος», με τη μουσική συνοδεία του σχήματος «Αντίκρυ». Η κ. Αθηνά Κουλουμπατσάνη, εκπροσωπώντας τον Σύλλογο, αναφέρθηκε στη σημασία της πολιτιστικής δράσης και ανακοίνωσε με συγκίνηση τη συμμετοχή στην Ταϊβάν: «Θα μεταφέρουμε την ψυχή του χωριού μας, τις μνήμες, τις παραδόσεις και τις ελπίδες των παιδιών μας».
Θερμές ευχαριστίες απηύθυνε σε συνεργάτες και υποστηρικτές, ενώ η αντιδήμαρχος Ευαγγελία Δρόσου εξήρε την προσπάθεια και τη διεθνή προβολή του Δήμου Ωραιοκάστρου. Ο πρόεδρος της Κοινότητας, Αθανάσιος Καγιάς, στάθηκε ιδιαίτερα στη σημασία της συμμετοχής της νέας γενιάς στη διατήρηση της πολιτιστικής κληρονομιάς.
Σχόλια
Τα σχόλια ελέγχονται πριν από τη δημοσίευση. Απαντάμε σε επώνυμα σχόλια. Διαγράφουμε υβριστικά σχόλια, που μπορεί να προκαλέσουν εισαγγελική παρέμβαση.
Με τη λέξη επαλήθευσης που ζητάμε, προσπαθούμε να αποφύγουμε τα spam και τυχόν ιούς, που θα βλάψουν και το δικό σας υπολογιστή.