Η μία πίσω από την άλλη καταγράφονται οι κυβερνητικές προσπάθειες να γυρίσει το ματσάκι, όμως - πώς τα καταφέρνει το Μαξίμου, μυστήριο - το ένα λάθος διαδέχεται το άλλο.
Το τελευταίο, που σήκωσε θύελλα αντιδράσεων, ήρθε από το ΓΕΝ, όταν διέρρευσε υπηρεσιακό σημείωμα με την υπογραφή συνταγματάρχη του πυροβολικού, σύμφωνα με το οποίο «στο πλαίσιο της Ημέρας Μνήμης της Άλωσης της Κωνσταντινουπόλεως στις 29 Μαΐου να ληφθεί μέριμνα έτσι ώστε να μην προγραμματιστούν οποιουδήποτε τύπου εκδηλώσεις και δραστηριότητες».
Το υπηρεσιακό σημείωμα έγινε φέιγ βολάν στα σόσιαλ μίντια και οι ερμηνείες του («η κυβέρνηση δε θέλει να τιμήσει τη μέρα της Άλωσης») με τη μέθοδο του κόπι πάσε κυκλοφόρησαν, όχι μόνον στα σόσιαλ, αλλά και σε δεκάδες ιστοσελίδες...
Για άλλη μία φορά το ρεπορτάζ είχε ηττηθεί κατά κράτος από την αγωνία του να κερδίσουμε ένα κλικάρισμα παραπάνω... Όμως η αλήθεια είναι πως την επικοινωνιακή ήττα την πιστωνόταν το γνωστό επιτελείο.
Χρειάστηκαν 24 ώρες σχεδόν για να υπάρξει αντίδραση. Ήρθε με τη μορφή διαρροής από «πηγές του υπουργείου Εθνικής Άμυνας» που διευκρίνισαν ότι «τα αναγραφόμενα στο διαδίκτυο περί δήθεν «οδηγίας» να μην πραγματοποιηθούν εκδηλώσεις στις Ένοπλες Δυνάμεις την ημέρα της Επετείου της Άλωσης (29 Μαΐου), είναι παντελώς ανακριβή. Καθόσον αφορά το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας, το ισχύον είναι ακριβώς το αντίθετο: Ο Υπουργός Εθνικής Άμυνας Νίκος Δένδιας, ο οποίος - όπως έχει ήδη ανακοινωθεί - θα είναι ομιλητής την ίδια ημέρα στα "Παλαιολόγεια 2025" στον Μυστρά, ζήτησε να μην πραγματοποιηθεί οιαδήποτε εκδήλωση στις 29 Μαΐου, της οποίας το περιεχόμενο δεν συνάδει με την Αποφράδα Ημέρα της Άλωσης». 
Το κακό, βέβαια, είχε, ήδη, γίνει. Η διαρροή στα σόσιαλ κυκλοφόρησε ελάχιστα -και σίγουρα κατά πολύ λιγότερο από το περίφημο υπηρεσιακό σημείωμα- κι ακόμη λιγότεροι ήταν αυτοί που τη διάβασαν. Κι από αυτούς που τη διάβασαν, πολύ λιγότεροι αυτοί που την πίστεψαν...