kinitires1.jpg

Στα 130 υπολογίζονται τα εργοτάξια «σκραπ» που λειτουργούν μέσα και γύρω από τη Θεσσαλονίκη και, πλέον, βρίσκονται στο στόχαστρο του Τμήματος Περιβαλλοντικής Προστασίας της Διεύθυνσης Δίωξης και Εξιχνίασης Εγκλημάτων Θεσσαλονίκης. 
Οι αστυνομικοί έχουν χαρτογραφήσει τις επιχειρήσεις που συλλέγουν παλιοσίδερα και ανταλλακτικά και κάνουν εφόδους προκειμένου να διαπιστώσουν ότι όλα λειτουργούν νόμιμα.
Σε μια τέτοια αστυνομική επιχείρηση, σε συνεργασία με τη Διεύθυνση Περιβάλλοντος και Υδροοικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, εντοπίστηκε επιχείρηση που λειτουργούσε στη Θέρμη και συνέλεγε μέταλλα και παλιοσίδερα. Εκεί, όμως, οι υπάλληλοί της, διέλυαν κινητήρες και έχυναν τα ορυκτέλαια στο έδαφος προκαλώντας περιβαλλοντική ρύπανση.
Στη διάρκεια του ελέγχου, στον περιφραγμένου χώρο τον οποίο λειτουργούσε 37χρονος βρέθηκαν διάσπαρτα διάφορα μέταλλα και, κυρίως, εξαρτήματα και αποσυναρμολογημένα μέρη οχημάτων (κινητήρες, δίσκοι πέδησης, φίλτρα λαδιού κ.α), τα περισσότερα από τα οποία ήταν ρυπασμένα με ορυκτέλαια και βρίσκονταν σε απευθείας επαφή με το έδαφος.
Επιπλέον, διαπιστώθηκε πως δεν υπήρχε σχετική αδειοδότηση για την αποσυναρμολόγηση των μηχανών και εξαρτημάτων των οχημάτων, καθώς και ότι η συγκεκριμένη επιχείρηση δεν διέθετε σύστημα συλλογής όμβριων υδάτων και ελαιολασποσυλλέκτη για τη συλλογή των υγρών στραγγισμάτων.
Όπως διαπίστωσαν τα μέλη του κλιμακίου, είχε ρυπανθεί το έδαφος, το υπέδαφος αλλά και ο υδροφόρος ορίζοντας.
Ο 37χρονος συνελήφθη και με τη δικογραφία που σχηματίστηκε σε βάρος του, θα οδηγηθεί στον εισαγγελέα και από εκεί στο αυτόφωρο, ενώ θα του επιβληθεί και το ανάλογο πρόστιμο.

Τη φωτογραφία έδωσε στη δημοσιότητα η Αστυνομία