Λιμενικό Ταμείο, χωρίς, όμως, σοβαρές λιμενικές εγκαταστάσεις, διαθέτει και ο δήμος... Πολυγύρου. Κι όσοι γνωρίζουν από Χαλκιδική ξέρουν καλά πως η έδρα του δήμου είναι... πάνω στα βουνά και ψάχνουν να δουν ποια είναι τα λιμάνια που ελέγχει...
Κι όμως, ακτές της Γερακινής, στα Ψακκούδια, στο Βατοπέδι, ανήκουν στο δήμο Πολυγύρου. Κι έτσι, όταν διαπιστώθηκε πως το Ταμείο είχε χρέος 15.000 ευρώ, η νέα του διοίκηση επιδόθηκε σε αγώνα δρόμου για το συμμάζεμα.
Όπως ανακοίνωσε ο δήμος, το χρέος προερχόταν «από υποχρεώσεις σε πρόστιμα και οφειλές στην εφορία». Ποιος πλήρωσε το μάρμαρο; Οι... δημότες: «Μετά από λεπτομερή καταγραφή των δεδομένων, το Λιμενικό Ταμείο πήρε επιχορήγηση από τον Δήμο και παράλληλα αύξησε τα ποσά είσπραξης από τις παραχωρήσεις, αναλογικά με το μέγεθος και τις δυνατότητες των παραχωρησιούχων. Επιπλέον προχώρησε στην είσπραξη όλων των ανείσπρακτων μισθωμάτων προηγούμενων ετών και την πλήρη εξόφληση των μισθωμάτων του 2024, δημιουργώντας τις προϋποθέσεις έτσι ώστε φέτος να γίνουν οι πρώτες παρεμβάσεις καλλωπισμού στη ζώνη ευθύνης του», μας ενημερώνει ο δήμος.
Φυσικά, χρειάστηκε, όπως λέει ο πρόεδρος του Ταμείου Λευτέρης Ταρκάσης, «καλή συνεργασία και εντατική δουλειά έχοντας ως στόχο τη σωστή και αποδοτική λειτουργία του Λιμενικού Ταμείου».
Έτσι, μετά από πολλά χρόνια, το Λιμενικό Ταμείου συμμετείχε στην από κοινού προσπάθεια καθαρισμού των παραλιών από μόνιμες κατασκευές, ενώ στόχος για το 2025 είναι  η ολοκλήρωση των διαδικασιών, μέσω προγραμματικής σύμβασης, για την κατάθεση των απαραίτητων μελετών προς έγκριση, που αφορά στη βελτίωση των λιμενικών εγκαταστάσεων. 
«Δυστυχώς ένα λιμενικό ταμείο χωρίς σοβαρές λιμενικές εγκαταστάσεις είναι δύσκολο να έχει οικονομική αυτάρκεια. Eλπίζουμε σιγά-σιγά να δημιουργήσουμε τις προϋποθέσεις, έτσι ώστε στο μέλλον να μην είμαστε άμεσα εξαρτημένοι από το δήμο τόσο στο οικονομικό όσο και στο διοικητικό κομμάτι» επισημαίνει ο κ. Ταρκάσης.