Οι Αυστραλοί αποχαιρέτησαν το 2024, υποδεχόμενοι το νέο έτος με ένα υπερθέαμα πυροτεχνημάτων σε εορταστικές εκδηλώσεις σε πολλές πόλεις της χώρας.
Περισσότεροι από ένα εκατομμύριο άνθρωποι έσπευσαν στις ακτές του λιμανιού του Σίδνεϊ και εκατοντάδες χιλιάδες ακόμη στις όχθες του ποταμού Γιάρα στη Μελβούρνη για να παρακολουθήσουν τις πρωτοχρονιάτικες εκδηλώσεις που συνεχίστηκαν και μετά την αλλαγή του έτους.
Στην «πρωτοχρονιάτικη πρωτεύουσα του κόσμου», οι παρευρισκόμενοι άλλαξαν χρόνο (σ.σ. 3:00 μεσημέρι ώρα Ελλάδας), με εννέα τόνους πυροτεχνημάτων να φωτίζουν τον ουρανό πάνω από την όπερα και το λιμάνι, τόσο από την ανατολική όσο και από τη δυτική πλευρά της διάσημης Γέφυρας του Σίδνεϊ.
Πυροτεχνήματα που εκτοξεύτηκαν από 27 σημεία στη Μελβούρνη σηματοδότησαν την αλλαγή του έτους για περίπου 500.000 και πλέον ανθρώπους που γιόρτασαν στους δρόμους.
Περίπου 80.000 πυροτεχνήματα φώτισαν τον ουρανό και της πόλης Μπρίσμπεϊν, ενώ στο Περθ και στην Αδελαΐδα, δεκάδες χιλιάδες άνθρωποι βρέθηκαν εκεί για να γιορτάσουν με πυροτεχνήματα και ζωντανή μουσική. Το Λόνσεστον συνδύασε τις εκδηλώσεις για την Πρωτοχρονιά με το ετήσιο φεστιβάλ μπύρας της πόλης.