«Είμαι σκυλί του πολέμου και όχι δουλάκι», δήλωσε στον ραδιοφωνικό σταθμό Status 107,7 και στην εκπομπή Τάδε Έφη Άρης, η Βούλα Πατουλίδου η οποία θα διεκδίκησει τον θώκο του περιφερειάρχη παρά το γεγονός πως ο Απόστολος Τζιτζικώστας έδωσε το «δαχτυλίδι» στην Αθηνά Αηδονά.
«Πώς θα απαντήσω στον κόσμο όταν με ρωτήσει γιατί μου κοτσάρατε, μου φορέσατε έναν άνθρωπο που δεν τον έχω επιλέξει» είπε χαρακτηριστικά(η κ. Αηδονά ήταν επιλαχούσα εκλεγμένη περιφερειακή σύμβουλος και μπήκε στο συμβούλιο μετά την παραίτηση του Ντίνου Κούη, καθώς ήταν 26η στη σειρά ψηφορορίας με 5.600 ψήφους).
«Θέλω να υπερασπιστώ την παρουσία μου και θα την υπερασπιστώ μέχρι τέλους. Είναι η ηθική ανταπόδοσή μου», υπογράμμισε η Βούλα Πατουλίδου των 29.000 ψήφων.
«Δεν έχω ένσταση στο πρόσωπο, όμως ας έρθει κάποιος να μου πει είσαι γελοία. Θα ρωτήσω το γιατί. Ζητώ από όλους τους σταυρούς που ο κόσμος τους έδωσε Να έχουν ανάστημα όσοι θα ψηφίσουν. Εγώ δεν καθοδηγούμαι. Η πρόταση που μου έγινε είναι να γίνω αναπληρώτρια της Αηδονά. Ρώτησα "γιατί να μην γίνει το ανάποδο; Δώσε μου ένα επιχείρημα". Μου είπαν "δουλεύει πολύ". Δε δέχομαι να μου πει κανένας πως δεν δουλεύω», συνέχισε.
Ερωτηθείσα αν έχει μιλήσει με τον Πρωθυπουργό για το θέμα, είπε ότι του έστειλε ένα μήνυμα θέλοντας να μάθει αν η απόφαση είναι να έχουμε νέο Περιφερειάρχη δοτού, που δεν έχει εκλεγεί. «Δεν είχα απάντηση από τον κ. Μητσοτάκη. Απλά νομίζω ότι όλα ήταν συνεννοημένα».
Αναφορικά με τον νέο Ευρωπαίο Επίτροπο και πρώην περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα τον συνεχάρη δηλώνοντας μεταξύ άλλων: «Εγώ εχθρούς δεν θέλω να κάνω, αλλά τα μικρά παιδιά που θέλουν μεγάλες θέσεις θα πρέπει να διαβάζουν τον "Ηγεμόνα" του βυζαντινού του Φώτιου όχι του Μακιαβέλι, για να ξέρουν τι σημαίνει βασιλεύω, διοικώ, σέβομαι».
Τέλος η κ. Πατουλίδου είπε ότι οι εκλογές για την ανάδειξη νέου περιφερειάρχη αποφασίστηκε να γίνουν το Σάββατο 14 Δεκεμβρίου.