Την ανάπλαση της ΔΕΘ στηρίζει «με όλες του τις δυνάμεις» όπως αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο Σύλλογος Εργαζομένων της ΔΕΘ. Μάλιστα, τη χαρακτηρίζει «έργο πνοής που ενισχύει τον δημόσιο χαρακτήρα της ΔΕΘ, ενώ ταυτόχρονα αναδεικνύει τον ιστορικό και κοινωνικό της ρόλο στην πόλη της Θεσσαλονίκης».
Αφορμή για την ανακοίνωση στάθηκε η συνέντευξη Τύπου που δόθηκε, χθες, από συλλογικότητα, σύμφωνα με την οποία ο χώρος μετατρέπεται σε ρίαλ εστέιτ και χάνεται η ευκαιρία για τη δημιουργία πάρκου.
Οι εργαζόμενοι φαίνεται πως έχουν άλλη ματιά στο θέμα αφού υποστηρίζουν ότι «η ανάπλαση  στον ιστορικό χώρο της ΔΕΘ δεν αποτελεί πολυτέλεια αλλά αναγκαιότητα. Με τον εκσυγχρονισμό των εγκαταστάσεών της, η Θεσσαλονίκη θα ενισχύσει τη θέση της στον διεθνή εκθεσιακό χάρτη, αποφεύγοντας τον κίνδυνο αποδυνάμωσης που θα έφερνε η μεταφορά εκτός κέντρου, ένα μοντέλο που άλλες πόλεις δοκίμασαν αλλά κατέληξαν σε μειωμένη κίνηση και σε χαμηλότερες εισροές». Υπογραμμίζουν ότι «η νέα ΔΕΘ δεν θα είναι μια απλή "ανακαίνιση" αλλά μια επένδυση με στόχο να μετατραπεί σε πρότυπο εργασιακού χώρου, με σύγχρονες εκθεσιακές και συνεδριακές υποδομές και πάνω από 100.000 τ.μ. πράσινου χώρου, ανοιχτού για όλους τους πολίτες της Θεσσαλονίκης. Αυτή η ανάπλαση όχι μόνο θα αναβαθμίσει την ποιότητα ζωής αλλά και θα ενισχύσει την οικονομία της πόλης, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητα του φορέα μας έναντι του αυξανόμενου ανταγωνισμού από νέα εκθεσιακά κέντρα που αναπτύσσονται στα Βαλκάνια και στη ΝΑ Ευρώπη».
Θυμίζουν ότι η προοπτική μετεγκατάστασης της ΔΕΘ έχει αποκλειστεί εδώ και 8 χρόνια και τονίζουν ότι «το διακύβευμα είναι ξεκάθαρο: Είτε διατηρούμε ένα εκθεσιακό κέντρο σε πλήρη λειτουργική και αισθητική υποβάθμιση είτε η πόλη αποκτά ένα βιώσιμο και υλοποιήσιμο όραμα. Το όραμα αυτό περιλαμβάνει έναν βιοκλιματικό χώρο επιχειρηματικής καινοτομίας και ανάπτυξης, καθώς και έναν ανοιχτό χώρο πρασίνου με ελεύθερη πρόσβαση για τους πολίτες, όπου θα φιλοξενούνται πολιτιστικές, κοινωνικές, περιβαλλοντικές και ψυχαγωγικές εκδηλώσεις για όλους».
Καταλήγουν λέγοντας πως στηρίζουν τη ΔΕΘ στο κέντρο της πόλης «έναν χώρο που έχει ταυτιστεί με την οικονομική, πολιτιστική και κοινωνική ζωή της Θεσσαλονίκης εδώ και 100 χρόνια» κι ότι η  οποιαδήποτε σκέψη για μετεγκατάσταση «αποκόπτει τον φορέα από τον αστικό ιστό και υπονομεύει το μέλλον του». Φέρνουν, δε, ως παράδειγμα τη Ρώμη, που μετεγκατέστησε το εκθεσιακό της κέντρο εκτός κέντρου και βίωσε τις αρνητικές συνέπειες.
Καλούν, τέλος, όλους τους φορείς και ενδιαφερόμενους να πάρουν ξεκάθαρη θέση υπέρ της ανάπλασης και να πιέσουν προς αυτήν την κατεύθυνση.