Το φωνητικό σύνολο Nefes παρουσιάζει την παράσταση φωνών «Α CAPELLA - Η σουίτα των φανταστικών όντων» σε μια ιδιαίτερη τοποθεσία, αυτή του θερινού σινεμά! 
Ο ήχος των φωνών μέσα από το τραγούδι και τον λόγο και σε συνδυασμό με την κίνηση, αφηγούνται εν χορώ -ή και σόλο- ιστορίες παρμένες από παραμύθια της Μεσογείου, των Βαλκανίων και της Λατινικής Αμερικής που περιγράφουν ανύπαρκτα αλλόκοτα φανταστικά όντα ή γνωστά σε εμάς πλάσματα της φύσης. 
Το ρεπερτόριο της παράστασης είναι ενορχηστρωμένο για φωνές και αποτελείται από τραγούδια παραδόσεων του κόσμου και πρωτότυπες μουσικές συνθέσεις, ενώ τα κείμενα που χρησιμοποιούνται είναι εμπνευσμένα από συγγραφείς της παγκόσμιας και ελληνικής λογοτεχνίας, όπως ο Eduardo Gaelano, ο Αργύρης Χιόνης, ο Χόρχε Λουίς Μπόρχες, ο Νίκος Καρούζος κ.ά., ή προέρχονται από τη λαϊκή ποίηση διαφόρων πολιτισμών του κόσμου. Έτσι, με μια ακολουθία ιστοριών, δημιουργείται μια μουσική σουίτα, όπου η μία μουσική εικόνα διαδέχεται την άλλη, σαν ένα σπονδυλωτό τραγουδιστό έργο που ερμηνεύεται μόνο από φωνές -  a capella. 
Η πολυφωνία -τόσο του ήχου όσο και των σωμάτων- αποτελεί το μέσο αφήγησης, προσκαλώντας τον θεατή σε ένα εξωτικό ταξίδι που προκαλεί την φαντασία!

Λίγα λόγια για το Nefes 

Nefes [ανάσα]. Το φωνητικό σύνολο Nefes δημιουργήθηκε τον Οκτώβριο του 2019. Μελετάει ρεπερτόριο των μουσικών παραδόσεων της Μεσογείου και των Βαλκανίων, διερευνώντας νέους τρόπους εκφοράς και απόδοσής του. Συνδυάζοντας τεχνικές πολυφωνίας με τον παραστατικό χαρακτήρα των τεχνών της μουσικής, του θεάτρου και του χορού, η ομάδα διερευνά την ερμηνευτική δύναμη του συνόλου. Ως σύνολο, δουλεύει πάνω στον τρόπο ερμηνείας σύγχρονων διασκευών μελωδιών της παράδοσης ή πρωτότυπων συνθέσεων, που προκύπτουν ως αποτέλεσμα της ενασχόλησης με το ρεπερτόριο αυτό με σκοπό τη δημιουργία μιας ολοκληρωμένης παράστασης.
Μέχρι σήμερα, η ομάδα Nefes έχει παρουσιάσει τη δουλειά της  στο «Δωμάτιο της γειτονιάς» στη Θεσσαλονίκη, στο φεστιβάλ Cosmopolis της Καβάλας, στο Tentart Festival της Δράμας, στο 3ο Handmade & Recycled Theater Festival στην Αθήνα, στο Λαογραφικό και Εθνολογικό Μουσείο Μακεδονίας – Θράκης και έλαβε συμμετοχή στην  «Ανοιχτή Θεατρική Σκηνή της Πόλης», στη Θεσσαλονίκη με την παράσταση «Άτακτος κόσμος». Τον Σεπτέμβριο του 2024 θα κυκλοφορήσει η πρώτη της δισκογραφική δουλειά.

ΤΑΥΤΟΤΗΤΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ

Καλλιτεχνική επιμέλεια - Σκηνοθεσία: Έλενα Μουδίρη Χασιώτου
Ενορχήστρωση φωνών: Έλενα Μουδίρη Χασιώτου
Μουσική σύνθεση: Χριστιάνα Καλατζόγλου, Άρης Μαγριπής, Έλενα Μουδίρη Χασιώτου, Σοφία Ταρσένη
Δραματουργική επεξεργασία: Έλενα Μουδίρη Χασιώτου
Επιμέλεια κινησιολογίας: Τάσος Παπαδόπουλος
Γραφιστικός σχεδιασμός: Άρης Μαγριπής
Trailer: Μάρθα Γωγάκου
Υπεύθυνες προβολής: Ξανθίππη Κουτούφη, Λία Παπαδράγκα
Οργάνωση παραγωγής: ΑΜΚΕ olipoli, ομάδα Nefes
Επί σκηνής οι φωνές: Σουζάνα Ανδρίκου, Νεφέλη Γκίκογλου,  Μαρία Ζεύλη, Δέσποινα Θεοδωρίδου, Αλκυόνη Θηλυκού, Χριστιάνα Καλατζόγλου, Κατερίνα Κανελοπούλου, Θωμάς Καραγιάννης, Ύρια Καραμουσανλή, Μαρία Κοντοβουνησίου, Ξανθίππη Κουτούφη, Ανδρονίκη Κούτσιανου, Αριάνα Μανάφη, Τζίνα Μιξαφέντη, Βάσω Μιχαηλίδου, Πέτρος Παπαζήσης, Μαρία Παπαγεωργίου, Λία Παπαδράγκα, Αντωνία Παρασχιάκου, Σοφία Ταρσένη, Βασιλεία Τσεντικοπούλου, Λινα Τσέρνου, Ειρήνη Χρυσοβαλάντου Μεϊμαρίδου, Sari Rumi

ΠΛΗΡΟΦΟΡΙΕΣ
Χώρος: Θερινός κινηματογράφος Σινέ Άλεξ, Ολύμπου 106
Παράσταση: Δευτέρα  17 Ιουνίου 2024 στις 20:00 (Ώρα προσέλευσης: 19:15)
Διάρκεια παράστασης: 90’
Τιμή εισιτηρίου: 10€ προπώληση, 12€ στο ταμείο  
Προπώληση εισιτηρίων ηλεκτρονικά: https://www.more.com/music/a-capella-i-souita-ton-fantastikon-onton/

Προπώληση εισιτηρίων σε φυσικά καταστήματα: Σινέ Άλεξ (Ολύμπου 106), Άνθη φυτά ΝΑΝΤΙΝ (Ολύμπου 106), Σάρωθρον Μπαρ (Κατούνη 17)
*Αγορά εισιτηρίων από τα σημεία προπώλησης μόνο με μετρητά

Πληροφορίες: https://www.facebook.com/nefes.project  ή T. 6946399488