Στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών, την κυβερνητική πολιτική και τις συνέπειές της στη ζωή των πολιτών, τις εξελίξεις στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ αλλα και τη στοχοποίηση στελεχών του κόμματος αναφέρθηκε μιλώντας στην εκπομπή ΚΟΙΝΩΝΙΑ ΩΡΑ MEGA η βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου επαναλαμβάνοντας την ανάγκη σύγκλησης των κομματικών οργάνων.
«Θα πρέπει» ανέφερε, «η συζήτηση να αφορά τα πραγματικά προβλήματα των πολιτών που υποφέρουν. Οι εσωκομματικές συζητήσεις δεν οδηγούν πουθενά, δίνουν μόνο χώρο και άλλοθι στη ΝΔ να συνεχίζει αντικοινωνικές πολιτικές».
Για την κ. Νοτοπούλου «η κυβέρνηση της ΝΔ δεν μπορεί να κουνά το δάχτυλο στον ΣΥΡΙΖΑ όταν φέρνει νομοσχέδια χωρίς διαβούλευση, όταν ο πρωθυπουργός κυβερνούσε με Predator και παρακολουθούσε το μισό Υπουργικό Συμβούλιο, ένοπλες δυνάμεις και δημοσιογράφους και ακόμη μέχρι σήμερα δεν έχει δώσει εξηγήσεις, όταν είναι υπεύθυνη για τη συγκάλυψη του εγκλήματος των Τεμπών για ένα κυρίαρχο λαϊκό αίτημα να αποδοθεί δικαιοσύνη και να βγει η αλήθεια στο φως». 
Για το κλείσιμο της εφημερίδας «Αυγή» και τα περί «αργομισθίας» στελεχών η κ. Νοτοπούλου είπε: «Για πολιτικές διώξεις ή απολύσεις έχω εκφράσει ξανά την άποψή μου, πρέπει να σταματήσει αυτή η ιστορία εδώ. Πρέπει επιτέλους να συνεδριάσουν τα όργανα, αυτό είναι αίτημα όλων των μελών του ΣΥΡΙΖΑ. Να γίνει μία διήμερη, τουλάχιστον, κεντρική επιτροπή γιατί έχουμε να κάνουμε αποτίμηση εκλογικού αποτελέσματος και να δούμε πού πηγαίνουμε. Χρειάζεται δουλειά για να μετουσιωθεί το δυναμικό αίσθημα σε πολιτικό πλειοψηφικό ρεύμα. Πρέπει να σεβόμαστε την συλλογικότητα. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν μπορεί να μπει σε ιδιοκτησιακές λογικές. Ο ΣΥΡΙΖΑ δεν έχει ιδιοκτήτες. Είμαστε όλοι και αγωνιζόμαστε όλοι για τον ΣΥΡΙΖΑ και πρώτα από όλα τα απλά μέλη που έδωσαν μεγάλη μάχη στις ευρωεκλογές.  Να προχωρήσουμε «Μαζί» και με διαφάνεια. Πιστεύουμε στο Μαζι. Αν για κάτι ανησυχώ τον τελευταίο καιρό είναι επειδή θα πρέπει να επιμείνουμε περισσότερο η Αριστερά να κρατήσει τον διαπαιδαγωγικό παιδευτικό της ρόλο στην ελληνική κοινωνία».