Στο αποτέλεσμα των ευρωεκλογών και πως αυτό αποτιμάται για την κυβέρνηση, την αξιωματική αντιπολίτευση και τα υπόλοιπα κόμματα του προοδευτικού χώρου αναφέρθηκε η βουλευτής Α Θεσσαλονικης και τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής της ΚΟ  του ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου μιλώντας στην εκπομπή «πίσω από τις γραμμές» στο Action 24.
H κ. Νοτοπούλου έκανε λόγο για «μεγάλη ήττα» που υπέστη η ΝΔ υπογραμμίζοντας πως η πολιτική της ηττήθηκε στην κάλπη και υποστηρίζοντας πως οι πολίτες που έφυγαν από τη ΝΔ δεν θα ξανά γυρίσουν.
«Βλέπω μια ΝΔ που δεν προτίθεται να κάνει τίποτα διαφορετικό για τη ζωή των πολιτών παρά μόνο μια αλλαγή προσώπων σε ένα κυβερνητικό σχήμα. Αρνείται να μειώσει το ΦΠΑ ακόμη και σήμερα, αρνείται να μειώσει άλλους έμμεσους φόρους, να ασκήσει μια πολιτική πιο κοινωνική. Αυτό ηττήθηκε στην κάλπη. Έχουμε ένα ακόμη δεδομένο. Οι πολίτες που έφυγαν από τη ΝΔ δεν θα ξαναγυρίσουν. Η ΝΔ δεν έχει αλλάξει πολιτική» υποστήριξε.
Όταν ρωτήθηκε γιατί ο ΣΥΡΙΖΑ δεν κέρδισε από τη φθορά της ΝΔ σχολίασε:
«Αυτό μας προβληματίζει βαθύτατα, μαζί με την αποχή. Το γεγονός ότι υπάρχει τέτοια φθορά στη ΝΔ και ο ΣΥΡΙΖΑ ΠΣ και τα υπόλοιπα κόμματα του προοδευτικού χώρου δεν απορροφούν. Και κυρίως για εμάς επειδή πιστεύουμε πάρα πολύ στη συμμετοχή ως απαραίτητη προϋπόθεση όχι μόνο της δημοκρατίας προφανώς αλλά της αριστεράς για να φέρει αυτή τη μεγάλη αλλαγή είμαστε βαθύτατα προβληματισμένοι».
Παραδέχτηκε ότι δεν είναι ικανοποιημένοι στον ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ από το ποσοστό των εκλογών: «Αλίμονο αν ήμασταν. Ο στόχος είναι να ανατρέψουμε τη ΝΔ και την πολιτική της. Αλλά δεν θέλω να μείνω στο αν είμαστε ικανοποιημένοι ή όχι.   Το θέμα είναι πως θα φτάσουμε στο στόχο και ο στόχος είναι η πλήρης ανατροπή αυτής της πολιτικής που διαλύει τις ζωές των πολιτών», είπε.
Εξέφρασε ακόμη έντονο προβληματισμό για την άνοδο της άκρας δεξιάς ενώ σχολιάζοντας και το αποτέλεσμα των εκλογών στη Γαλλία, επεσήμανε πως όταν ανεβαίνει η ακροδεξιά δεν έχουμε το δικαίωμα να κάνουμε ότι δεν βλέπουμε.

Δείτε το βίντεο: