«Όσο η άλλη μεριά δεν τηρεί αυτά τα οποία έχει συμφωνήσει, τόσο ο δρόμος των Σκοπίων προς την Ευρώπη θα παραμείνει κλειστός και τόσο η Κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας δεν πρόκειται να κυρώσει τα μνημόνια τα οποία έχει υποχρέωση να κυρώσει από τη Συμφωνία των Πρεσπών». τόνισε ο
υποψήφιος ευρωβουλευτής με τη Νέα Δημοκρατία και πρώην Αναπληρωτής Υπουργός Υγείας, Βασίλης Κοντοζαμάνης στην κεντρική προεκλογική του ομιλία, στη Θεσσαλονίκη.
Αναφορά έκανε και στα θρησκευτικά ζητήματα εξηγώντας πως η Ορθοδοξία και η Εκκλησία δεν διχάζει, αλλά ενώνει και ότι όσοι επικαλούνται ψέματα για να μαζέψουν ψήφους και μετράνε την πίστη με «χριστιανόμετρο» κάθε άλλο παρά Χριστιανοί και Πατριώτες είναι.
Στην εκδήλωση παρέστησαν παραγωγικοί και θεσμικοί φορείς της Θεσσαλονίκης και ευρύτερα της Βορείου Ελλάδος, στελέχη της τοπικής αυτοδιοίκησης, πολιτευτές, κομματικά στελέχη της Νέας Δημοκρατίας και φυσικά πολίτες. Μεταξύ άλλων το παρών έδωσαν και ευχήθηκαν καλή επιτυχία στον Βασίλη Κοντοζαμάνη ο υφυπουργός Υγείας Δημήτρης Βαρτζόπουλος, οι πρώην υπουργοί Μακεδονίας Θράκης Σταύρος Καλαφάτης, Κώστας Γκιουλέκας και Θόδωρος Καράογλου, ο πρώην υφυπουργός Υγείας Γιώργος Κωνσταντόπουλος, οι βουλευτές Θεσσαλονίκης Άννα Ευθυμίου και Δημήτρης Κούβελας, ο αντιπεριφερειάρχης Πάρης Μπίλιας, ο συντονιστής του Γραφείου του Πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Γιάννης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της Νομαρχιακής Διοικούσας Επιτροπής Θεσσαλονίκης Ζήσης Ιωακείμοβιτς και ο πρόεδρος της ΟΝΝΕΔ Θεσσαλονίκης Γιάννης Ζαχερλής.
Τον Βασίλη Κοντοζαμάνη προλόγιζε ο πρώην Πρύτανης του ΑΠΘ Νίκος Παπαϊωάννου.
Ολοκληρώνοντας την ομιλία του, τόνισε πως αυτή τη φορά χρειάζεται στο Ευρωκοινοβούλιο ο ελληνικός λαός να στείλει ανθρώπους που αντικατοπτρίζουν τις πραγματικές αξίες της ελληνικής κοινωνίας και είναι συνδεδεμένοι με αυτήν. «Ανθρώπους από τα σπλάχνα της ελληνική πραγματικότητας που διαθέτουν παράλληλα το κατάλληλο υπόβαθρο. Ανθρώπους που είναι γνώστες των προβλημάτων και των ευρωπαϊκών διαδικασιών και όχι απλώς γνωστοί» και καταχειροκροτήθηκε.