Στην Πλατεία Ειρήνης, στο Κιλκίς και στους συγκεντρωμένους φίλους του ΚΚΕ μιλούσε το απόγευμα της Κυριακής 2 Ιουνίου ο βουλευτής Γιάννης Δελής, στην κεντρική προεκλογική εκδήλωση του Κομμουνιστικού Κόμματος Ελλάδος.
Σύμφωνα με το eidisis.gr κι όσα αναμεταδίδει το thestival.gr, όλα εξελίσσονταν ήρεμα μέχρι που από καφετέρια λίγα μέτρα από τη συγκέντρωση του ΚΚΕ, ακούστηκαν θριαμβικά άσματα στη διαπασών, σκεπάζοντας τον ομιλητή του ΚΚΕ. Ο “Κιλκισιακός” ξεκίνησε το νικητήριο πάρτι του για την άνοδό του στην εθνική κατηγορία λίγο πριν τελειώσει η εκδήλωση του ΚΚΕ.
Στελέχη του ΚΚΕ ενοχλημένα από την διακοπή της πολιτικής τους συγκέντρωσης κατευθύνθηκαν προς την καφετέρια για να ζητήσουν να διακοπούν τα άσματα μέχρι να λήξει η εκδήλωσή τους. Αντί της όποιας συνεννόησης, σε ελάχιστα δευτερόλεπτα η πλατεία πήρε “φωτιά”. Γροθιές, κλωτσιές και φραστικές επιθέσεις διαδραματίστηκαν μπροστά στα έκπληκτα βλέμματα περαστικών και πολιτών του Κιλκίς.
Χρειάστηκε η επιστράτευση των πλέον ψύχραιμων και από τις δυο πλευρές και η εμφάνιση της αστυνομίας για να κατευναστούν τα πνεύματα και να λήξει το συμβάν.
Τελικά, η εκδήλωση του ΚΚΕ συνεχίστηκε και ολοκληρώθηκε μετά την ένταση, με τον βουλευτή να εκφράζει και τη διαμαρτυρία του προς τους αστυνομικούς.