Αργότερα από κάθε άλλη χρονιά θα κάνει έναρξη το ακτοπλοϊκό δρομολόγιο Θεσσαλονίκης - Σποράδων, αφού ο σχετικός διαγωνισμός του υπουργείου Ναυτιλίας βγήκε στη διαύγεια την Πέμπτη 30 Μαΐου.
Σύμφωνα με τους όρους που αναφέρονται στην προκήρυξη, ο διαγωνισμός θα διεξαχθεί την Παρασκευή 5 Ιουλίου στις 10:00, στο κτήριο του υπουργείου Ναυτιλίας.
Σε ό,τι αφορά τα δρομολόγια, θα πραγματοποιούνται πέντε την εβδομάδα από 08/07/2024 έως 01/09/2024, τέσσερα από 02/09/2024 έως 08/09/2024 και τρία την εβδομάδα από 09/09/2024 έως 15/09/2024. 
Παράλληλα, η  εταιρεία που θα αναλάβει την ακτοπλοϊκή σύνδεση έχει την υποχρέωση εκτέλεσης ενός δρομολογίου την εβδομάδα στη γραμμή «Θεσσαλονίκη – Λήμνος – Μυτιλήνη».
Ο δήμαρχος Σκιάθου, Θοδωρής Τζούμας, που εξήγησε ότι υπήρχε πρόβλημα στην εξεύρεση του σχετικού κονδυλίου, τόνισε: «Είναι λίγο αργά φέτος, αλλά να λέμε και ευτυχώς που το έχουμε», 
Στην πόλη, όμως, που φύεται φαιδρά πορτοκαλέα, η καθυστέρηση ήταν αιτία για κόντρες και έκδοση ανακοινώσων.
Δήλωση για να εκφράσει την αγανάκτηση του, εξέδωσε ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης, Στέλιος Αγγελούδης.
«Μαρτυρά τουλάχιστον έλλειψη σεβασμού προς τη Θεσσαλονίκη η απόφαση για έναρξη της ακτοπλοϊκής σύνδεσης της πόλης με τις Βόρειες Σποράδες μετά την 5η Ιουλίου.  Πρέπει να γίνει κατανοητό πως δεν είμαστε διατεθειμένοι να παρακολουθούμε απαθείς την καταστρατήγηση της λογικής. Οι δεσμεύσεις περί ισότιμης τουριστικής ανάπτυξης πρέπει να συνοδεύονται και από πράξεις. Στο πλαίσιο αυτό θα φέρουμε το θέμα της ακτοπλοϊκής σύνδεσης στο επόμενο Δημοτικό Συμβούλιο και ζητούμε από τους αρμόδιους, έστω και την ύστατη ώρα, να επισπεύσουν τις διαδικασίες για την ταχύτερη δυνατή εκκίνηση της γραμμής», δήλωσε, γραπτώς, ο δήμαρχος.
Όσο για την παράταξη του πρώην δημάρχου, Κωνσταντίνου Ζέρβα, απάντησε με δική της δήλωση:
«Δυστυχώς οι ανησυχίες μας για την προοπτική της φετινής σύνδεσης Θεσσαλονίκης Σποράδων, επιβεβαιώνονται από τις εξελίξεις. 
Μια ακτοπλοϊκή σύνδεση που τα προηγούμενα χρόνια, με την έγκαιρη κινητοποίηση και του Δήμου Θεσσαλονίκης, ήταν εξασφαλισμένη από τον Μάρτιο, με τα δρομολόγια ανακοινωμένα από τον Μάιο και σε λειτουργία από τις αρχές Ιουνίου, φέτος θα βρίσκεται σε διαγωνιστική διαδικασία ως τις αρχές Ιουλίου, με εκτιμώμενη έναρξη λειτουργίας μετά τις 8 Ιουλίου… αν όλα πάνε καλά. Και με σκάφη, που βάσει του διαγωνισμού μπορεί και να μην είναι ταχύπλοα όπως στο παρελθόν, αυξάνοντας δραματικά τη διάρκεια του ταξιδιού. Οι ακυρώσεις που ήδη καταγράφονται σε Σκιάθο, Σκόπελο και Αλόννησο, επιβεβαιώνουν το φιάσκο που ευχόμαστε να μην γίνει ακόμα μεγαλύτερο στη συνέχεια. Ακόμα κι αν οι τουριστικές επιχειρήσεις των Σποράδων, της Θεσσαλονίκης και γενικότερα της Βόρειας Ελλάδας, βρουν εναλλακτικές λύσεις για την μερική ή ολική κάλυψη της απώλειας εσόδων που υφίστανται, ποιος θα απολογηθεί στις χιλιάδες οικογένειες που αδυνατούν πια, εντός της περιόδου αιχμής, να βρουν εναλλακτική επιλογή οικονομικών διακοπών αντίστοιχη αυτής που εξασφάλιζε η δυνατότητα έγκαιρου προγραμματισμού διακοπών στις Σποράδες;»
Η ουσία, πάντως, είναι μία: Η ακτοπλοϊκή σύνδεση της Θεσσαλονίκης με τις Βόρειες Σποράδες θα ξεκινήσει καθυστερημένα, από τις 8 Ιουλίου, έχοντας χαθεί τόσο το τριήμερο του Αγίου Πνεύματος όσο και η πρώτη εβδομάδα του Ιουλίου.