Αλλαγή φρουράς... ολοκληρώθηκε. Ο Στάθης Κωνσταντινίδης παρέδωσε τον τομέα Μακεδονίας - Θράκης του υπουργείου Εσωτερικών στον Κώστα Γκιουλέκα, παρουσία του υπουργού Εσωτερικών Θόδωρου Λιβάνιου. Έτσι ,ένας βουλευτής Α Θεσσαλονίκης πήρε τη σκυτάλη από έναν βουλευτή Κοζάνης -μια από τις ελάχιστες αλλαγές που συνοδεύτηκε με είσοδο νέου προσώπου στην κυβέρνηση από τον πρόσφατο, μη δομικό, ανασχηματισμό.
«Έχουμε τη βούληση , τη θέληση και την όρεξη να παλέψουμε και να τιμήσουμε την εντολή του Πρωθυπουργού Κυριάκου Μητσοτάκη να σηκώσουμε πιο ψηλά τη Μακεδονία, τη Θράκη στο υφυπουργείο εσωτερικών που είναι αρμόδιο για αυτόν τον τομέα» τόνισε ο κ Γκιουλέκας. Δεν άφησε ασχολίαστο το ότι ο τομέας δεν έχει και ιδιαίτερες αρμοδιότητες: «Μπορεί να μην έχει πολλές αρμοδιότητες έχει όμως πολλές δυνατότητες. Αυτές πρέπει να αξιοποιήσουμε. Μας αξίζει ως Βορειοελλαδίτες. Δεν ζητάμε τίποτα παρά μόνο τη συνέπεια της ολοκλήρωσης των έργων για αυτό υπάρχει και αυτή η δυσφορία των πολιτών. Επιτέλους δεν χρειάζονται λόγια είναι πολύ σημαντικό ότι σε λίγους μήνες ο Κυριάκος Μητσοτάκης θα κόψει το πρώτο εισιτήριο του μετρό», είπε. Κλείνοντας ο νέος Υφυπουργός προέτρεψε όλους να είναι χρήσιμοι και όχι αρεστοί και ευχήθηκε στο τέλος της θητείας να έχει να παραδώσει έργο στους επόμενους.
Από την πλευρά του ο υπουργός Εσωτερικών Θοδωρος Λιβάνιος ευχαρίστησε τον Στάθη Κωνσταντινίδη  για την συνεργασία κι εξέφρασε τη σιγουριά ότι ο νέος υφυπουργός θα αναδείξει τη σημασία της Μακεδονίας στην κυβερνητική πολιτική. Υπογράμμισε πως «όλα τα έργα  βρίσκονται σε εξέλιξη(ψηφιοποίηση παραδοσιακών κτιρίων, συνοριακοί σταθμοί σε Λαιμό και Κήπους, αναβάθμιση των συνοριακών σταθμών των Κήπων, έχει υπογραφεί και προχωρά από το ΤΑΙΠΕΔ ένα έργο 6 εκ. Ευρώ το οποίο θα αναβαθμίσει μέχρι να κατασκευαστεί οριστικά την είσοδο της πύλης με τη γειτονική Τουρκία)» και πρόσθεσε: «Είναι προφανές ότι υπάρχουνε πολλά σημαντικά έργα σε εξέλιξη στη Θεσσαλονίκη όπως το fly over που έχει δημιουργηθεί μια σχετική ταλαιπωρία, το μετρό, που σε λίγους μήνες θα παραδοθεί. Θα προσπαθήσουμε όμως το αργότερο μια φορά το μήνα το υπουργείο να βρίσκεται στο Διοικητήριο και να κάνουμε τις συναντήσεις με τους δημάρχους και τους φορείς της Μακεδονίας και της Θράκης», κατέληξε.
Για «συγκινητική στιγμή, γιατί όταν ολοκληρώνεται μια θητεία» έκανε λόγο ο απερχόμενος Στάθης Κωνσταντινίδης κάνοντας ένα σύντομο απολογισμό και προσθέτοντας ότι παραδίδει «σε ένα καλό φίλο και συνεργάτη, έναν έμπειρο πολιτικό και καλό γνωστή των θεμάτων της Μακεδονίας και της Θράκης. Στάθηκε στις πρωτοβουλίες του υφυπουργείου τόσο στη Θεσσαλονίκη όσο και στη Μακεδονία και τη Θράκη πάρα τις ιδιαιτερότητες και τις δυσκολίες που τη σημάδεψαν, όπως, για παράδειγμα, οι φωτιές στον Έβρο το καλοκαίρι του 2023.
Επιγραμματικά ο κ. Κωνσταντίδης στο πλαίσιο του απολογισμού της θητείας του στάθηκε ιδιαίτερα στην σύμβαση με τον ΟΦΥΠΕΚΑ και την ΕΥΑΘ για τον καθαρισμό (πέντε φορές την εβδομάδα) του Θερμαϊκού, τη διασύνδεση του Σέϊχ Σου με αστικές περιοχές μέσω μονοπατιών, την ευθύνη να φέρει κοντά τους εμπλεκόμενους φορείς για να αμβλυνθούν τα κυκλοφοριακά προβλήματα λόγω των εργασιών του Flyover, την ενίσχυση της Τροχαίας με 100 τροχονόμους, την παράδοση του δρόμου έκτακτης ανάγκης για ασθενοφόρα και πυροσβεστικά στο Καρατάσου και το μνημόνιο συνεργασίας για το Παλατάκι.