Σύμφωνα με ανακοίνωση του δήμου Κορδελιού Ευόσμου, για πρώτη φορά, τα «Ελληνικά Πετρέλαια» προχώρησαν στην παραδοχή ότι αποτελούν μία από τις αιτίες πρόκλησης της δυσοσμίας, που εδώ και χρόνια ταλαιπωρεί τους δημότες και για το λόγο αυτό έλαβαν μέτρα για την αντιμετώπιση του προβλήματος.
Πάντα σύμφωνα με την ανακοίνωση, στην παραδοχή αυτή προχώρησε η διοίκηση της βιομηχανίας στον δήμαρχο Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρη Αλεξανδρίδη, ο οποίος ως επικεφαλής κλιμακίου επισκέφθηκε και πραγματοποίησε αυτοψία στους χώρους της επιχείρησης.
Κατά τη διάρκεια της συνάντησης οι επικεφαλής της βιομηχανίας παρουσίασαν στο κλιμάκιο του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου τα βήματα και τις ενέργειες που έχουν κάνει, προκειμένου να αντιμετωπιστεί το πρόβλημα της δυσοσμίας. Παράλληλα, το κλιμάκιο του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου ξεναγήθηκε σε όλα τα σημεία των εγκαταστάσεων, όπου ελήφθησαν τα μέτρα. Η διοίκηση της επιχείρησης δεσμεύτηκε ότι οι ενέργειες από την πλευρά της θα συνεχιστούν.
«Εκπτώσεις σε ό,τι αφορά την υγεία των συμπολιτών μας δεν πρόκειται να κάνουμε. Καταστήσαμε με απόλυτη σαφήνεια στη διοίκηση της βιομηχανίας, ότι δε θα σταματήσουμε να πιέζουμε προς κάθε κατεύθυνση, μέχρι το πρόβλημα της δυσοσμίας να αποτελέσει παρελθόν. Η διοίκηση της βιομηχανίας μάς παρουσίασε τις δικές της ενέργειες και είναι σημαντικό ότι για πρώτη φορά παραδέχθηκαν ότι τα “Ελληνικά Πετρέλαια” αποτελούν μέρος του προβλήματος. Άμεσα περιμένουμε τα επόμενα βήματά τους. Θα ήθελα, στο κλιμάκιο που βρέθηκε στην επιχείρηση, να ήταν μαζί μας όλοι οι επικεφαλής των δημοτικών παρατάξεων, ώστε να δουλέψουμε όλοι μαζί για την αντιμετώπιση αυτού του χρόνιου και κοινού προβλήματος. Δυστυχώς, όμως, οι επικεφαλής των υπολοίπων δημοτικών παρατάξεων δεν στάθηκαν στο ύψος των ευθυνών τους και αρνήθηκαν να συμμετάσχουν», τόνισε ο δήμαρχος Κορδελιού – Ευόσμου, Λευτέρης Αλεξανδρίδης.
Το κλιμάκιο του Δήμου Κορδελιού – Ευόσμου, εκτός από τον δήμαρχο, αποτελούνταν από τον πρόεδρο του Δημοτικού Συμβουλίου Κορδελιού – Ευόσμου, Μίμη Κεραμιδά, τον πρόεδρο της Επιτροπής Οσμών και πρώην δήμαρχο Ελευθερίου - Κορδελιού, Στάθη Καϊτετζίδη, την πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Ελευθερίου – Κορδελιού, Έφη Καπνοπούλου, τον πρόεδρο της Δημοτικής Ενότητας Ευόσμου, Παναγιώτη Χερκελετζή, τον πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου Ελευθερίου – Κορδελιού, Χρήστο Αντίνου και τον γενικό γραμματέα του Εμπορικού Συλλόγου Ευόσμου – Κορδελιού, Γιάννη Σούλα.