Με την αιχμή, «το μόνο τρίποντο που έχει βάλει ο Πρωθυπουργός είναι το τρίποντο της ακρίβειας. Στην ευημερία όλα τα σούτ του είναι air ball», σχολίασε μετά το τέλος της ομιλίας του στο συνέδριο του Economist και της ΓΣΕΕΒΕ, ο Νίκος Ανδρουλάκης τις δηλώσεις του πρωθυπουργού στο Αγρίνιο.
Ο πρόεδρος του ΠΑΣΟΚ-Κινήματος Αλλαγής πρόσθεσε πώς « είναι ωραίες οι ατάκες οι εύκολες αλλά ο λαός ζει μια οδυνηρή πραγματικότητα. Είμαστε πρωταθλητές της ακρίβειας»
Ζήτησε από τους πολίτες να στείλουν στις Ευρωεκλογές «ένα μήνυμα απέναντι στην αλαζονεία της κυβέρνησης και να στηρίξουν την σοβαρή κι αξιόπιστη αντιπολίτευση που μπορεί να είναι η μελλοντική κυβερνητική επιλογή για να έχουμε μια χώρα πολλών ευκαιριών για τη νέα γενιά, μικρομεσαίες επιχειρήσεις που θα εχουν ρύθμιση στα χρέη τους και γραμμή χρηματοδότησης από ευρωπαϊκά κονδύλια ώστε να αποκτήσουν ανταγωνιστικότητα, δίκαι πράσινη μετάβαση και ισχυρό κοινωνικό κράτος για όλους». «Αυτό είναι το μέλλον της Ελλάδας ως μια κανομική ευρωπαϊκή χώρα κι οχι πολιτικές που μας απομακρύνουν από τον πυρήνα της ΕΕ»μ σημείωσε ο κ. Ανδρουλάκης.
Πρόσθεσε δε ότι «την καθημερινότητα δυσκολεύει η αύξηση των ανελαστικών δαπανών όπως είναι τα ενοίκια, που τα τελευταία τέσσερα χρόνια έχουν αυξηθεί για τις οικογένειες κατά 40%, ενώ στην υγεία οι Έλληνες πολίτες πληρώνουν τις δεύτερες υψηλότερες ιδιωτικές δαπάνες την ώρα που το ιδιωτικό χρέος γιγαντώνεται». Μίλησε επίσης για αποκλεισμό των μικρομεσαίων επιχειρήσεων από φθηνό δανεισμό, συμπεραίνοντας: «το δήθεν οικονομικό θαύμα της κυβέρνησης βασίζεται σε σαθρά θεμέλια».
Άσκησε κριτική στην κυβέρνηση ότι δεν εκμεταλλεύτηκε όπως θα έπρεπε αφενός τη δημοσιονομική ευελιξία στην Ευρώπη λόγω της πανδημίας και του πολέμου στην Ουκρανία, αφετέρου το Ταμείο Ανάκαμψης. «Αντί να αλλάξει το παραγωγικό μας πρότυπο,  η οικονομική πολιτική της κυβέρνησης οδήγησε απλώς σε μία βραχυπρόθεσμη εκτίναξη του ελατηρίου της οικονομίας έπειτα από τη βαθιά ύφεση του 2020», σχολίασε ο κ. Ανδρουλάκης, ο οποίος ανέφερε ότι «άνω του 45% των ξένων επενδύσεων ήταν real estate  λόγω της Golden visa, που έχει ως αποτέλεσμα τον αφελληνισμό της ελληνικής περιουσίας για να θησαυρίζουν τα ξένα funds».
Μεταξύ άλλων, ο κ. Ανδρουλάκης πρότεινε την τριετή απαλλαγή από τον φόρο πραγματοποιούμενων κερδών, ειδικές γραμμές χρηματοδότησης από το Ταμείο Ανάκαμψης μόνο για μικρομεσαίες επιχειρήσεις «όπως έγινε και στην Πορτογαλία», στροφή της Αναπτυξιακής Τράπεζας στη χρηματοδότηση των επενδύσεων της μικρομεσαίας επιχείρησης, καθώς και ρυθμίσεις σε 120 δόσεις με κούρεμα 30% για τους συνεπείς, ως προς τα «σωρευμένα χρέη σε εφορίες και ασφαλιστικά Ταμεία». Επιπλέον, «δεύτερη ευκαιρία αξιοπρέπειας, με προστασία της πρώτης κατοικίας σε αυτούς που αποδεδειγμένα αδυνατούν να εξοφλήσουν τα χρέη τους, κίνητρα για νέες προσλήψεις νέου προσωπικού με πλήρη απασχόληση, καθιέρωση ακατάσχετου λογαριασμού για τις επιχειρήσεις και κατάργηση του τέλους επιτηδεύματος.