Η εκπομπή "Ένα Βιβλίο Ένα Ταξίδι" πραγματοποιεί ένα αφιέρωμα στη μνήμη των Ελλήνων του Πόντου που ξεριζώθηκαν ή δολοφονήθηκαν το 1919.
Σήμερα, Παρασκευή 24 Μαΐου στις 10 το βράδυ και Σάββατο 25 Μαΐου στις 5:30 το απόγευμα, στην ΤV100, στο νέο κύκλο της ιστορικής και μακροβιότερης εκπομπής για το βιβλίο στην Ελληνική τηλεόραση.
Ο Στέλιος Λουκάς παρουσιάζει τα βιβλία του Στέφανου Τανιμανίδη:
"Πόντος, Δεν Ξεχνώ: Ιστορία, Ήθη, Έθιμα, Πολιτισμός"
"Παναγία Σουμελά: Η Διαδρομή της Εικόνας και η Ιστορία της Μονής στον Πόντο και το Βέρμιο" (εκδόσεις Σταμούλη)
Καλεσμένοι της εκπομπής θα είναι ο συγγραφέας Στέφανος Τανιμανίδης και ο Βενιαμίν Καρακωστανόγλου, Διεθνολόγος και Λέκτορας Νομικής Α.Π.Θ. Οι δύο καλεσμένοι θα συζητήσουν για την ιστορία, τον πολιτισμό και την πολιτική σημασία της μνήμης του Ποντιακού Ελληνισμού.
Στην εκπομπή θα προβληθεί βίντεο από την έκδοση "Τα Ιερά Κειμήλια του Γένους των Ποντίων" και απόσπασμα ποντιακού χορού από την παράσταση του Χ.Ο.Θ. στο Βασιλικό Θέατρο για την προσφυγιά. Επιπλέον, ο Στέλιος Λουκάς θα διαβάσει το ποίημά του με τίτλο "Η Πονεμένη Μνήμη του Ελληνισμού".
Η εκπομπή αποτελεί μια συγκινητική αναδρομή στην ιστορία και την παράδοση του Ποντιακού Ελληνισμού και είναι αφιερωμένη σε όλους όσους υπέφεραν κατά την περίοδο των διωγμών.

Δείτε το τρέιλερ: