Αναβλήθηκε, για πέμπτη φορά, η δίκη των αδελφών Ψωμιάδη για τη διαβόητη υπόθεση με τα λεγόμενα «45αρια», από το Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, μετά από αίτημα της υπεράσπισης.
Η υπεράσπιση ζητά να εκδοθεί πρώτα απόφαση του Ζ' Ποινικού Τμήματος του Αρείου Πάγου, σχετικά με την αναίρεση που είχε ασκήσει ο αντιεισαγγελέας του Ανώτατου Ακυρωτικού Δικαστηρίου Αχιλλέας Ζήσης, κατά απαλλακτικής απόφασης του Τριμελούς Εφετείου Κακουργημάτων Θεσσαλονίκης, με την οποία έπαυσε η κακουργηματική ποινική δίωξη εις βάρος του Παναγιώτη Ψωμιάδη και του αδερφού του Διονύση, για την υπόθεση των προσλήψεων 81 υπαλλήλων της άλλοτε νομαρχιακής αυτοδιοίκησης Θεσσαλονίκης κατά την περίοδο 2007-2010.
Ο αντιεισαγγελέας Αχ. Ζήσης είχε ασκήσει αναίρεση στην απόφαση του Κακουργιοδικείου Θεσσαλονίκης να αρθεί το αξιόποινο των πράξεων αιρετών και υπαλλήλων σε δήμους και περιφέρειες που αφορούν σε πληρωμές ενταλμάτων, οι οποίες έγιναν μέχρι την 31η Ιουλίου 2019 και διενεργήθηκαν επί τη βάση ελέγχων των Υπηρεσιών Δημοσιονομικού Ελέγχου και του Ελεγκτικού Συνεδρίου. Η υπεράσπιση θέλει να αξιοποιήσει την περίπτωση θετικής απόφασης του Αρείου Πάγου -γι αυτό ζήτησε και πήρε την αναβολή.
Η νέα δικάσιμος ορίστηκε για τις 7 Οκτωβρίου 2025. Ταυτόχρονα, απορρίφθηκε το αίτημα του Παναγιώτη Ψωμιάδη να αρθεί ο περιοριστικός όρος εξόδου από τη χώρα, παρά τη θετική εισήγηση του εισαγγελέα.
Σύμφωνα με το κατηγορητήριο, στο χρονικό διάστημα 2005-2010, όταν ο Παναγιώτης Ψωμιάδης ήταν νομάρχης Θεσσαλονίκης κι ο αδελφός του Διονύσης αντινομάρχης, με την κατάτμηση συμβάσεων έργου το δημόσιο ζημιώθηκε με, περίπου, 6,5 εκ. ευρώ. Κατηγορούμενοι στην ίδια υπόθεση είναι επίσης τέσσερις μηχανικοί, ενώ έχει παύσει η δίωξη κατά του τότε προϊσταμένου της Διεύθυνσης Τεχνικών Έργων Αλέξανδρου Κωνσταντινίδη, όπως και κατά το Γενικού Γραμματέα της Νομαρχίας Δημήτρη Λευκόπουλου λόγω του θανάτου τους.