Σε, τουλάχιστον, οκτώ σημεία του οδικού δικτύου της Περιφερειακής Ενότητας Θεσσαλονίκης, πραγματοποιούνται, σήμερα, εργασίες.
Αναλυτικά:

Στην Ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή Οδό, και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, μεταξύ των Ανισόπεδων Κόμβων Κ9 – Κ11 (ρεύμα πορείας προς δυτικά) και Κ10 – Κ11 (ρεύμα πορείας προς Ανατολικά) θα πραγματοποιηθούν εργασίες κατά τις ώρες 23:00 έως 05:00 της Παρασκευής 23 Μαΐου 2024 και συγκεκριμένα:
Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς Ανατολικά, από το ύψος του Κ10 – Α/Κ Μαλακοπής. Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στον Κλάδο Εξόδου προς την οδό Αθ. Σταγειρίτη και μέσω κατάλληλης σήμανσης θα διεξάγεται διάμεσο του αστικού ιστού και ξανά είσοδο από τον κόμβο Κ11 Α/Κ Πυλαίας – Πανοράματος, στο ρεύμα προς Αεροδρόμιο.
Θα διακοπεί η κυκλοφορία όλων των οχημάτων στην Ανατολική Εσωτερική Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο ρεύμα πορείας προς Δυτικά, από το ύψος του Κ11 – Α/Κ Πυλαίας – Πανοράματος (2η έξοδος). Η κυκλοφορία των οχημάτων θα εκτρέπεται στην 2η έξοδο – Κλάδο Εξόδου προς την οδό Ελαιώνων και μέσω κατάλληλης σήμανσης θα διεξάγεται διάμεσο του αστικού ιστού.

Στην Επαρχιακή Οδό Μουδανιών – κύκλωμα Κασσάνδρας (κυκλικός κόμβος Κασσανδρείας) θα πραγματοποιήσει εργασίες αποκατάστασης βλαβών του οδοστρώματος η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, από τις 07.30 π.μ. έως τη δύση του ηλίου και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τη Χ.Θ. 5+800 έως τη Χ.Θ. 5+500 (γέφυρα Ν. Ποτίδαιας), με κατεύθυνση προς τα Νέα Μουδανιά στο αριστερό έρεισμα της οδού Οι εργασίες θα εκτελεστούν από κινητά συνεργεία με αποκλεισμό τμηματικά της αντίστοιχης λωρίδας κυκλοφορίας. Επισημαίνεται ότι ο χρόνος αποκλεισμού των παραπάνω οδικών τμημάτων για την εκτέλεση των εργασιών θα είναι σχετικά μικρός και σύμφωνα με την εξέλιξη των εργασιών.

Στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών εργασίες τοποθέτησης μεταλλικών στηθαίων ασφαλείας  έως και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, με ώρα έναρξης στις 09.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.
Συγκεκριμένα, οι εργασίες τοποθέτησης στηθαίων ασφαλείας στην Εθνική Οδό Θεσσαλονίκης- Νέων Μουδανιών θα εκτελεστούν στα εξής σημεία:
-Στην κατεύθυνση προς Ν. Μουδανιά, επί της εξωτερικής οριογραμμής σε διάφορες θέσεις από τη Χ.Θ. 15+00 έως την Χ.Θ. 23+00 (κόμβος Τριλοφου)
– Στην κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη, επί της εξωτερικής οριογραμμής σε διάφορες θέσεις από τη Χ.Θ. 23+00 (κόμβος Τριλοφου) έως την Χ.Θ. 15+00

Στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας θα πραγματοποιήσει εργασίες ασφαλτόστρωσης καθώς και εργασίες καθαρισμού φρεατίων και αγωγών ομβρίων υδάτων  η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας τις επόμενες ημέρες. Πιο αναλυτικά, πρόκειται για τις εξής εργασίες:
1. Εργασίες ασφαλτόστρωσης στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης-Έδεσσας στο τμήμα από τη Χ.Θ. 17+800 περίπου και έως τη Χ.Θ. 20+000 περίπου, στο ρεύμα κυκλοφορίας προς Χαλκηδόνα. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από σήμερα Τετάρτη 22 Μαΐου έως και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, τμηματικά και στις δύο λωρίδες κυκλοφορίας, με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας ανά φορά, από τις 07.00 π.μ. έως τη δύση του ηλίου, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες. Πιο συγκεκριμένα, σήμερα Τετάρτη 22 Μαΐου 2024 θα ολοκληρωθούν οι εργασίες στη δεξιά λωρίδα κυκλοφορίας, ενώ αύριο Πέμπτη 23 και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024 θα γίνουν εργασίες στην αριστερή λωρίδα κυκλοφορίας της οδού.
2. Εργασίες καθαρισμού φρεατίων και αγωγών ομβρίων υδάτων στην Εθνική Οδό 2 Θεσσαλονίκης Έδεσσας, εντός του Κορδελιού και των Διαβατών και στα δύο ρεύματα κυκλοφορίας, με μερικό αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας σημειακά, όπου θα γίνουν οι επεμβάσεις. Οι εργασίες θα εκτελεστούν σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2024, με ώρα έναρξης των εργασιών να εκτιμάται ότι θα είναι η 8.00 π.μ. και μέχρι τη δύση του ηλίου.

Στην Περιφερειακή Οδό Θεσσαλονίκης, στο ύψος του Α/Κ 12 (Ε.Ο. Θεσσαλονίκης – Ν. Μουδανιών) θα πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης στο δίκτυο ηλεκτροφωτισμού  η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2024. Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν εργασίες στο ύψος του Ανισόπεδου Κόμβου Α/Κ 12 (Ε.Ο. Θεσσαλονίκης- Ν.Μουδανιών), με τμηματικό αποκλεισμό της αριστερής λωρίδας σε μήκος 500 μέτρων. Οι εργασίες θα πραγματοποιηθούν από τις 7:00 π.μ. έως τις 12:00 μ.μ. στην κατεύθυνση προς ανατολικά, σε μήκος 500 μέτρων πριν τον κόμβο Α/Κ 12 και από τις 12:00 μ.μ έως τις 4:00 μ.μ. στην κατεύθυνση προς δυτικά, σε μήκος 500 μέτρων μετά τον κόμβο Α/Κ 12.

Στην Ενωτική Οδό Σίνδου θα πραγματοποιήσει εργασίες συντήρησης η Υποδιεύθυνση Τεχνικών Έργων της Μητροπολιτικής Ενότητας Θεσσαλονίκης της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έως και το Σάββατο 25 Μαΐου 2024, με ώρα έναρξης στις 07.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες: Πιο αναλυτικά, θα πραγματοποιηθούν οι παρακάτω εργασίες επί της Ενωτικής Οδού Σίνδου και στους κλάδους σύνδεσης της οδού:
1. Εργασίες κοπής βλάστησης (δένδρα και κλαδιά), εργασίες καθαρισμού και χωματουργικές εργασίες στο οδικό τμήμα μεταξύ του ανισόπεδου κόμβου της ΠΑΘΕ έως και τον ισόπεδο κόμβο προς τη βιομηχανική περιοχή Σίνδου με κατεύθυνση προς ΒΙ.ΠΕ. Σίνδο και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.
2. Εργασίες κοπής βλάστησης (δένδρα και κλαδιά), εργασίες καθαρισμού και χωματουργικές εργασίες στο οδικό τμήμα μεταξύ του ισόπεδου κόμβου από τη βιομηχανική περιοχή Σίνδου έως και τον ανισόπεδο κόμβο της ΠΑΘΕ με κατεύθυνση προς ΠΑΘΕ και με αποκλεισμό μίας λωρίδας κυκλοφορίας.

Επί της Συνδετήριας οδού (οδός Προφήτη Ηλία- Αεροδρόμιο “ΜΑΚΕΔΟΝΙΑ”) θα πραγματοποιήσει νυχτερινή ασφαλτόστρωση η Διεύθυνση Τεχνικών Έργων της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας έως και την Παρασκευή 24 Μαΐου 2024, στο τμήμα από το ύψος της γέφυρας Ανθεμούντα έως τη συμβολή της (ισόπεδος κόμβος) με την Επαρχιακή Οδό Θεσσαλονίκης – Νέας Μηχανιώνας και προς τις δύο κατευθύνσεις. Οι εργασίες θα εκτελεστούν από κινητά συνεργεία κατά τις νυχτερινές ώρες από τις 21:00 έως τις 07:00 της επομένης ημέρας, ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες, ως εξής:
– την Πέμπτη 23.05.2024 στο δεξιό ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη
– την Παρασκευή 24.05.2024 στο αριστερό ρεύμα κυκλοφορίας με κατεύθυνση προς Θεσσαλονίκη
με αποκλεισμό της αντίστοιχης λωρίδας κυκλοφορίας τμηματικά.

Στο τμήμα της Εθνικής Οδού Θεσσαλονίκης- Σερρών- περιοχή ΑΡΤΟΖΑ- Δερβένι πραγματοποιούνται εργασίες κοπής πρασίνου και εργασίες οριζόντιας σήμανσης  από σήμερα Πέμπτη 23 Μαΐου 2024 και με διάρκεια μίας εβδομάδας, με ώρα έναρξης στις 07.00 π.μ. και ανάλογα με τις επικρατούσες καιρικές συνθήκες.