Την πρώτη τους συνάντηση, μετά την ενθρόνισή του, είχαν ο πρωθυπουργός, Κυριάκος Μητσοτάκης, με τον Παναγιώτατο Μητροπολίτη Φιλόθεο στην αίθουσα του Θρόνου, της Ιεράς Μητρόπολης Θεσσαλονίκης.
Τον κ. Μητσοτάκη υποδέχτηκαν στο κτίριο της Μητροπόλεως (στην οδό Βογατσικού) εκτός του Παναγιώτατου, ο πρωτοσύγκελος της Μητρόπολης, αρχιμανδρίτης Ιάκωβος Αθανασίου και ο γενικός αρχιερατικός επίτροπος, αρχιμανδρίτης Φώτιος Ζαρζαβατσάκης.
Ο Παναγιώτατος ξενάγησε τον πρωθυπουργό στους χώρους των γραφείων της Μητρόπολης, ενώ του δώρισε μία εικόνα του Αγίου Δημητρίου. Ο Κυριάκος Μητσοτάκης αναφέρθηκε στο σημαντικό όπως είπε έργο της εκκλησίας που συμβάλλει στην καταπολέμηση της φτώχειας.
Λίγο πριν αναχωρήσει, ο πρωθυπουργός είπε στον Μητροπολίτη πως θα ήθελε να ανάψει ένα κερί στον μητροπολιτικό Ναό Γρηγορίου του Παλαμά και αναφέρθηκε στην αυριανή εορτή των Αγίων Κωνσταντίνου και της Ελένης. Ο κ. Φιλόθεος, του απάντησε πως θα μνημονεύσει τόσο τον πατέρα, όσο και τον γιο του πρωθυπουργού.
Στη συνάντηση, από πλευράς κυβέρνησης, παρέστησαν οι υφυπουργοί μεταφορών και υποδομών Νικος Ταχιάος, Χριστίνα Αλεξόπουλου, ο υφυπουργός Μακεδονίας Θράκης Στάθης Κωνσταντινίδης, ο Σταυρος Καλαφατης, γενικός γραμματέας της Κοινοβουλευτικής Ομάδς της Νέας Δημοκρατίας, ο βουλευτής Β Θεσσαλονίκης Φανής Παπάς και η βουλευτής επικρατείας Νεφέλη Χατζηιωαννίδου, ο διευθυντής του γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκης Μιχάλης Μπεκίρης και ο συντονιστής του γραφείου πρωθυπουργού στη Θεσσαλονίκη Γιάννης Παπαγεωργίου.