Την Περιφερειακή Ενότητα Φλώρινας επισκέφθηκε σήμερα ο Υφυπουργός Εσωτερικών, αρμόδιος για θέματα Μακεδονίας και Θράκης, Στάθης Κωνσταντινίδης, έχοντας σειρά συναντήσεων με αυτοδιοικητικούς και θεσμικούς φορείς. Η περιοδεία εντάσσεται στο πλαίσιο των επισκέψεων της Νέας Δημοκρατίας για τις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου, με τον Υφυπουργό να είναι επικεφαλής κλιμακίου στο οποίο συμμετείχαν ο Βουλευτής Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας κ. Γιώργος Καρασμάνης, ο Γενικός Γραμματέας  Δημοσίων Επενδύσεων και ΕΣΠΑ κ. Δημήτρης Σκάλκος και ο Βουλευτής Φλώρινας της Νέας Δημοκρατίας κ. Σταύρος Παπασωτηρίου.
Στη διάρκεια της περιοδείας, το κλιμάκιο  συναντήθηκε με τους Δημάρχους Αμυνταίου και Φλώρινας, κυρίους Γιάννη Λιάση και Βασίλη Γιαννάκη, οι οποίοι ενημέρωσαν για τα έργα υποδομής που σχεδιάζουν και υλοποιούν με σκοπό την ενδυνάμωση των αναπτυξιακών προοπτικών της περιοχής τους, ενώ ο κ. Κωνσταντινίδης εστίασε στη στενή συνεργασία που έχει αναπτύξει η κυβέρνηση με την αυτοδιοίκηση, προτάσσοντας τις ανάγκες των τοπικών κοινωνιών.
Επιπλέον, το κλιμάκιο επισκέφθηκε την τοπική αγορά Αμυνταίου, όπου τα μέλη του συνομίλησαν με καταστηματάρχες και πολίτες και ακολούθως ξεναγήθηκαν σε εγκαταστάσεις επιχειρήσεων στη Βιομηχανική Περιοχή Φλώρινας. Από εκεί μετέβησαν στο Κέντρο Παιδικής Μέριμνας, στο κτήριο της Αντιπεριφέρειας, όπου συναντήθηκαν με τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Αθανάσιο Τάσκα και ολοκλήρωσαν τις θεσμικές συναντήσεις με επίσκεψη στον Σεβασμιώτατο Μητροπολίτη Φλωρίνης, Πρεσπών και Εορδαίας κ.κ. Ειρηναίο.
Το πρόγραμμα της περιοδείας ολοκληρώθηκε με διευρυμένη συνεδρίαση της ΔΕΕΠ Φλώρινας. Εκεί, ο κ. Κωνσταντινίδης αναφέρθηκε στη σχέση εμπιστοσύνης της κυβέρνησης με τους πολίτες και επισήμανε ότι στις ευρωεκλογές της 9ης Ιουνίου η κάλπη πρέπει να εκπέμπει ευδιάκριτο μήνυμα σταθερότητας συνέχειας και σκληρής δουλειάς. «Είναι σημαντικό η κυβέρνηση να συνεχίσει αταλάντευτα τις μεγάλες αλλαγές που έχουμε δρομολογήσει» τόνισε ο Υφυπουργός, εξηγώντας τη σημασία που έχει για την πατρίδα μας να διαθέτει ισχυρή φωνή στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο, ώστε να συνεχίσει να αποτελεί πόλο σταθερότητας στην ευρύτερη περιοχή των Βαλκανίων και της Ν.Α. Ευρώπης.
Και συνέχισε: «Με κόπο και μεγάλη προσπάθεια, στα πέντε χρόνια που έχουμε την ευθύνη διακυβέρνησης της χώρας, αναβαθμίσαμε την Ελλάδα σε πρωταθλήτρια των ρυθμών ανάπτυξης και πρωταγωνίστρια των ευρωπαϊκών εξελίξεων, γεγονός που μεταφράζεται σε όφελος των συμπολιτών μας. Η Νέα Δημοκρατία είναι η παράταξη που έβαλε την Ελλάδα στην Ευρώπη, που την κράτησε στην Ευρώπη το 2015 και σήμερα αγωνίζεται να την αναβαθμίσει  όλα τα επίπεδα».