Στη δυτική Θεσσαλονίκη βρέθηκε, το πρωί, η Πρόεδρος της Δημοκρατίας, Κατερίνα Σκαλλαροπούλου. Επισκέφθηκε τον ιστορικό ιερό ναό Αγίου Αθανασίου, τις δομές της Μητόπολης Νεαπόλεως - Σταυρουπόλεως, είχε συνάντηση με δημάρχους και κατέθεσε στεφάνι στα Συμμαχικά Νεκροταφεία.
Η πρόεδρος έφτασε λίγο μετά τις 11 το πρωί της Πέμπτης (16/5) στον ιστορικό ναό του Αγίου Αθανασίου όπου την υποδέχτηκε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως Σταυρουπόλεως Βαρνάβας και ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Λευτέρης Αλεξανδρίδης. Ξεναγήθηκε στο εσωτερικό του ναού και στις κοινωνικές δομές, οι οποίες περιλαμβάνουν συσσίτιο, γηροκομείο, ξενώνα ασθενών και παιδικό σταθμό όπου γνώρισε τους εθελοντές και τους τροφίμους.
Η Πρόεδρος της Δημοκρατίας μετέβη στον χώρο του συσσιτίου «Άρτος ζωής» και συναντήθηκε με τις γυναίκες που ετοιμάζουν το φαγητό και τους σιτιζομένους. Ακολούθως, επισκέφθηκε την Μονάδα Φροντίδας Ηλικιωμένων «Εστία Παπαγεωργίου» και συνομίλησε με τους φιλοξενούμενους.
Η κυρία Σακελλαροπούλου μετέβη επίσης στο «Σπίτι των Αγγέλων», έναν ξενώνα που δημιουργήθηκε για τους οικονομικά αδύναμους ασθενείς και τους συνοδούς τους που έρχονται από την επαρχία στα νοσοκομεία της Θεσσαλονίκης, καθώς και τον παιδικό σταθμό «Αναπνοή» που φιλοξενεί παιδάκια ηλικίας από δυόμισι έως τεσσάρων ετών.
«Η Μητρόπολη Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως έχει πολύ σημαντική κοινωφελή δράση. Αυτός είναι ο πυρήνας του έργου της εκκλησίας που προέρχεται από τη χριστιανική αγάπη και την προσφορά προς τον πλησίον. Ο Σεβασμιώτατος έχει τη συνδρομή όλων και του δημάρχου και των κατοίκων. Οι δυτικές συνοικίες της Θεσσαλονίκης είναι γνωστές για το ότι έχουν περισσότερες ευάλωτες ομάδες. Έχουν όμως και υψηλό ποσοστό νεολαίας που είναι το μέλλον αυτού του τόπου. Εγώ γεννήθηκα στη Θεσσαλονίκη αλλά έφυγα μικρή. Ήμουν παιδί του κέντρου» ανέφερε η κα. Σακελλαροπούλου στο πλαίσιο της επίσκεψης της.
«Καλωσορίζουμε την πρόεδρο και την ευχαριστούμε για την αποδοχή της πρόσκλησης. Σήμερα ήρθε εδώ για να χαιρετήσει αυτές τις γυναίκες που άπλωσαν δίχτυ προστασίας και αγάπης στην πιο δύσκολη περιοχή της Θεσσαλονίκης» δήλωσε, από την πλευρά του, ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως Βαρνάβας..
Ο δήμαρχος Ευόχμου, Λευτέρης Αλεξναδρίδης, τόνισε: «Υπολογίζουμε στην υποστήριξη σας για να δώσουμε ένα όραμα και ένα μέλλον σε αυτά τα παιδιά».
Νωρίτερα η Πρόεδρος της Δημοκρατίας επισκέφθηκε τα Συμμαχικά Κοιμητήρια του Ζέιτενλικ , όπου την υποδέχτηκε ο διοικητής του Γ` Σώματος Στρατού αντιστράτηγος Αθανάσιος Γαρίνης. Τελέστηκε επιμνημόσυνη δέηση στο Ηρώο, χοροστατούντος του Μητροπολίτη Νεαπόλεως  – Σταυρουπόλεως και  η Πρόεδρος της Δημοκρατίας κατέθεσε στεφάνι στη μνήμη των πεσόντων. Παρέστησαν ο δήμαρχος Αμπελοκήπων Μενεμένης και πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου και ο δήμαρχος Κορδελιού Ευόσμου Λευτέρης Αλεξανδρίδης.
Στη συνέχεια, η κ. Σακελλαροπούλου είχε συνάντηση με τον περιφερειάρχη Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολο Τζιτζικώστα και δημάρχους της Θεσσαλονίκης στο επισκοπείο της Μητρόπολης στη Νεάπολη. Συζητήθηκαν ζητήματα που αφορούν τη στήριξη της δυτικής Θεσσαλονίκης, τα στρατόπεδα, τις παραμελημμένες υποδομές και τις προσφυγικές συνοικίες. Συμμετείχαν ο δήμαρχος Αμπελόκηπων Μενεμένης και πρόεδρος της ΚΕΔΕ Λάζαρος Κυρίζογλου, ο δήμαρχος Νεάπολης Συκεών Σίμος Δανιηλίδης, ο δήμαρχος Κορδελιού-Ευόσμου Λευτέρης Αλεξανδρίδης, ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη Ιγνάτιος Καϊτεζίδης, ο δήμαρχος Ωραιοκάστρου Παντελής Τσακίρης και η δήμαρχος Δέλτα Γερακίνα Μπισμπινά.
Με την ολοκλήρωση της συνάντησης η ΠτΔ ξεναγήθηκε στους χώρους της Μητρόπολης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως.