Ο ΠΑΟΚ συνέτριψε τον Παναθηναϊκό στην Τούμπα με 4-1 και ψάχνει μία νίκη, στην τελευταία αγωνιστική, μέσα στο «Κλ. Βικελίδης» για να σηκώσει το Πρωτάθλημα!
Ο Δικέφαλος ήταν καλύτερος, ακόμη κι όταν ο Παναθηναϊκός, μετά το 20 ως το 70, πίεζε για ένα γκολ. Ήταν ψύχραιμος σε αυτό το χρονικό διάστημα και, με το που οι πράσινοι μείωσαν σε 2-1, τους έκοψε κάθε ελπίδα, με δυο απανωτά γκολ στο τρανζίσιον, αποδεικνύοντας πως , εφέτος, μπορεί να παίρνει τρίποντα και στα ντέρμπι.
Ο Λουτσέσκου είχε στήσει έξυπνα την ομάδα του και ευτύχησε να τη δει να προηγείται χάρη σε ένα τραγικό λάθος του αντιπάλου. Από εκεί κι έπειτα αδυνατούσε να αλλάξει πράγματα στον αγωνιστικό χώρο, είχε, όμως, την ψυχραιμία, να ελέγχει αμυνόμενος. Κι όταν βρήκε την ευκαιρία, χάρη σε υποδειγματική αντεπίθεση, κέρδισε πέναλτι πάνω στον Σαμάτα, που εκτέλεσε ο Ζίβκοβιτς κι ο γηπεδούχος έφθασε στο 2-0...
Ο Παναθηναϊκός πίεσε, αποφασισμένος για την ανατροπή, ο ΠΑΟΚ φαινόταν να μην μπορεί να αλλάξει το παιχνίδι, όμως με το που το τριφύλλι μείωσε το σκορ κι αναζήτησε κι επιθέσεις, ο Δικέφαλος βρήκε τους χώρους και τους εκμεταλλεύτηκε άριστα. Δυο απανωτά γκολ, συντριβή του Παναθηναϊκού, θρίαμβος του ΠΑΟΚ και... απόσταση 90 λεπτών από το πρωτάθλημα.
Μάλιστα, το σκορ θα μπορούσε να είναι και μεγαλύτερο, καθώς οι γηπεδούχοι έχασαν ευκαιρίες και είχαν και δύο δοκάρια...

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας
Γκολ: 37' Τάισον, 72' Ζίβκοβιτς, 89' Βιερίνια, 90+2' Ζίβκοβιτς / 78' Γερεμέγεφ
Δοκάρια: 2' Τόμας, 61' Μπάμπα / -
Διαιτητές: Αλάρντ Λιντχάουτ, Ρότζερ Χόνιγκ, Πάτρικ Ίνια, 4ος Διαιτητής: Βασίλειος Φωτιάς, VAR Γιόκεμ Κάμπιους - Αθανάσιος Κόλλιας, Παρατηρητής Βασίλειος Τεροβίτσας.
Κίτρινες: 88' Κουλιεράκης, 90+1' Σαμάτα / 59' Χουάνκαρ, 70' Γέντβαϊ, 87' Μλαντένοβιτς. 
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις των δυο ομάδων:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο, Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Οζντόεφ (81' Σβαμπ), Μουργκ (19' Κωνσταντέλιας), Τάισον (67' Α. Ζίβκοβιτς), Ντεσπόντοφ (81' Βιεϊρίνια), Τόμας (67' Σαμάτα).
Παναθηναϊκός(Φατίχ Τερίμ): Λοντίγκιν, Χουάνκαρ (67' Μλαντένοβιτς), Πέρεθ, Μπακασέτας (67' Γερεμέγεφ), Σπόραρ, Μπερνάρ (85' Βιλένα), Τσέριν (90'+2' Λημνιός), Μαντσίνι (67' Βαγιαννίδης), Γέντβαϊ, Κώτσιρας, Αράο.