Ο ΠΑΟΚ, μετά τον Παναθηναϊκό, έκοψε και τη φόρα του Ολυμπιακού για το πρωτάθλημα και πατάει γκάζι για τα δύο επόμενα παιχνίδια ώστε να καταφέρει να κατακτήσει το πρωτάθλημα.
Ο Δικέφαλος ήταν πολύ καλύτερος από τον Ολυμπιακό στο αποψινό παιχνίδι, σε μια κατάμεστη Τούμπα, αιφνιδίασε τους Πειραιώτες, ήλεγχε το παιχνίδι και τους κράτησε μακριά από την εστία του Κοτάρσκι. Αξίζει να σημειωθεί ότι την πρώτη καλή του ευκαιρία έχασε ο Ολυμπιακός μόλις στο 90+2, όταν μακρινό σουτ σταμάτησε στο οριζόντιο δοκάρι.
Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ είχε τις ευκαιρίες για ακόμη μεγαλύτερο σκορ, καθώς οι επιθέσεις του ήταν γρήγορες κι εκμεταλλευόταν με τον καλύτερο τρόπο την προσπάθεια των φιλοξενούμενων να ανεβάσουν ψηλά την άμυνά τους. Ο Λουτσέσκου έστησε, όπως πάντα, σωστά την ομάδα του, ενώ ο Μπεντιλίμπαρ δεν κατάφερε να αλλάξει τη ροή για να τον δυσκολέψει, καθώς δεν πήρε τίποτα από τους παίκτες του σε αυτό το κρίσιμο παιχνίδι. Χαρακτηριστικό ήταν ότι ο προπονητής του Ολυμπιακού δήλωσε μετά το παιχνίδι πως ο ΠΑΟΚ ήταν καλύτερος...
Παίκτης του αγώνα ο Ζίβκοβιτς, που έκανε ασίστ με... ανάποδο ψαλίδι για το 1-0 του Τάισον, ενώ ήταν αυτός που έγραψε το τελικό 2-0, μετά από πάσα του Κωνσταντέλια.

Η ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπας
Γκολ: 26' Τάισον, 65' Ζίβκοβιτς / -
Δοκάρια: - / 90+2' Όρτο
Διαιτητές: Βιλί Ντελαζό, Ερβάν Φινζέν, Φιλίπ Ζανί, 4ος Διαιτητής: Αλέξανδρος Τσακαλίδης, VAR Αλεξ'άντρ Καστρό - Κωνσταντίνος Ψαρρής, Παρατηρητής: Δημήτρης Στυλιάρας.
Κίτρινες: 49' Σβαμπ, 57' Τόμας, 90+2' Ντεσπόντοφ / 49' Ποντένσε, 54' Κάρμο, 62' Κίνι, 89'Ρέτσος
Κόκκινες: - / -
Οι συνθέσεις των ομάδων:
ΠΑΟΚ (Ράζβαν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Σάστρε, Κετζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Σβαμπ (80’ Οζντόεφ), Μεϊτέ, Α. Ζίβκοβιτς (75’ Ντεσπόντοφ), Κωνσταντέλιας (75’ Μουργκ), Τάισον, Μπράντον (59’ Σαμάτα).
Ολυμπιακός (Χοσέ Λουίς Μπεντιλίμπαρ): Τζολάκης, Κίνι (66’ Αποστολόπουλος), Κάρμο, Ρέτσος, Ροντινέι, Έσε, Όρτα, Τσικίνιο (74’ Καρβάλιο), Μαρτίνς (66’ Φορτούνης), Μασούρας (46’ Ποντένσε), Ναβάρο (46’ Ελ Κααμπί).