Στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων ενδοοικογενειακής βία και ενίσχυση του δικτύου δομών ζητά, με ανακοίνωσή της, με αφορμή τη νέα δολοφονία γυναίκας από το χέρι του πρώην συντρόφου της στο Μενίδι Αττικής,  η βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΖΑ και Τομεάρχη Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής Κατερίνα Νοτοπούλου.
Όπως τονίζει, η σημερινή δολοφονία είναι «ακόμη μια τραγική απόδειξη ότι οι προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας δεν είναι αρκετές».
Υπογραμμίζει ότι «η κυβέρνηση οφείλει σήμερα να λάβει όλες τις νομοθετικές πρωτοβουλίες και τα απαραίτητα μέτρα προκειμένου να πετύχουμε ως χώρα την αποτελεσματική εφαρμογή της Σύμβασης της Κωνσταντινούπολης, για την πρόληψη και την καταπολέμηση της βίας κατά των γυναικών και της ενδοοικογενειακής βίας».
Όπως τονίζει, «απαιτείται επαρκής στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων ενδοοικογενειακής βίας αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών με λειτουργία ξενώνων φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες με αυξημένη χρηματοδότηση και μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό, ενίσχυση του Δικτύου Δομών για την Καταπολέμηση της Έμφυλης Βίας».