Στα κόκκινα θα φωταγωγηθεί σήμερα ο Λευκός Πύργος στο πλαίσιο δράσεων για την Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας). 
Ο Ελληνικός Σύλλογος Θαλασσαιμίας τιμά την 8η Μαΐου, Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας) με τη φωταγώγηση του Λευκού Πύργου. Και από τις 8.30 έως τις 23.00 το μνημείο θα φωταγωγηθεί σε κόκκινη απόχρωση. 
Μέλη του συλλόγου θα διανέμουν ενημερωτικό υλικό. 
 Η δράση εντάσσεται στην καμπάνια της Διεθνούς Ομοσπονδίας Θαλασσαιμίας – TIF με τίτλο “Bring Thal to Light”. Στο πλαίσιο αυτό σε πολλές από τις 65 χώρες-μέλη της ΔΟΘ θα φωταγωγηθούν με κόκκινο χρώμα κτήρια και μνημεία, δημιουργώντας με αυτόν τον τρόπο μια αλυσίδα φωτός που θα ενώσει όλες τις συλλογικές προσπάθειες για ένα καλύτερο μέλλον για τα άτομα με Θαλασσαιμία σε όλο τον κόσμο. 
Η 8η Μαΐου έχει καθιερωθεί από τον Παγκόσμιο Οργανισμό Υγείας και την Παγκόσμια Οργάνωση Θαλασσαιμίας ως Παγκόσμια Ημέρα Θαλασσαιμίας (Μεσογειακής Αναιμίας). Έχει ως στόχο την αφύπνιση και ενθάρρυνση των επιστημόνων σε όλο τον κόσμο για την καλύτερη αντιμετώπιση της ασθένειας, καθώς και την ευαισθητοποίηση της κοινής γνώμης σχετικά με τα προβλήματα των θαλασσαιμικών και την προσπάθεια που απαιτείται για την ασφάλεια και την επάρκεια αίματος. 
Ο όρος θαλασσαιμία ή μεσογειακή αναιμία (γνωστή παλαιότερα ως αναιμία του Cooley) αναφέρεται σε μια ομάδα γενετικών αιματολογικών διαταραχών που επηρεάζουν την παραγωγή αιμοσφαιρίνης στον οργανισμό, της πρωτεΐνης που μεταφέρει το οξυγόνο από τους πνεύμονες προς τους ιστούς και τα διάφορα όργανα του σώματος. Πρόκειται για μια από τις πιο κοινές μονογονιδιακές διαταραχές στον κόσμο, που πλήττει 15 εκατομμύρια άτομα σε όλον τον κόσμο. 
Η θαλασσαιμία εμφανίζεται συχνότερα σε άτομα των Μεσογειακών χωρών (Ιταλία, Ελλάδα, Μέση Ανατολή), αλλά και της Νότιας Ασίας και της Αφρικής. Λόγω της συνεχούς μετανάστευσης πληθυσμών από τη μία χώρα στην άλλη, σήμερα δεν υπάρχει ουσιαστικά καμία χώρα στον κόσμο χωρίς θαλασσαιμία. Ο πάσχων από θαλασσαιμία (μεσογειακή αναιμία) χρειάζεται τακτικές μεταγγίσεις αίματος για να διατηρήσει σε φυσιολογικά επίπεδα την αιμοσφαιρίνη του οργανισμού του και να μην υποστεί ερυθροποίηση, που είναι βλαπτική για τον οργανισμό του. 
Στις μέρες μας η νόσος μπορεί να προληφθεί. Αρκεί οι νέοι άνθρωποι που θέλουν να τεκνοποιήσουν, να υποβληθούν σε αιματολογικές εξετάσεις στα κέντρα πρόληψης της μεσογειακής αναιμίας, που λειτουργούν σχεδόν σε όλα τα δημόσια νοσοκομεία της χώρας.