Βελτιωμένη είναι η «εικόνα» που αφορά στην ασφάλεια του Δήμου Πυλαίας-Χορτιάτη αλλά και των άλλων δήμων της Ανατολικής Θεσσαλονίκης καθώς ο αρμόδιος υπουργός Μιχάλης Χρυσοχοίδης «ανταποκρίθηκε στο αίτημά μας», αποκάλυψε στην εκπομπή «Τα λέμε» στη Βεργίνα Τηλεόραση και στη δημοσιογράφο Χριστίνα Τσόρμπα ο δήμαρχος Πυλαίας-Χορτιάτη και Πρόεδρος της ΠΕΔ/ΚΜ Ιγνάτιος Καϊτεζίδης. 
Ο δήμαρχος ευχαρίστησε δημόσια τον υπουργό γιατί όπως είπε «στην Ανατολική Θεσσαλονίκη και στο δικό μου δήμο, είδαμε θεαματική αλλαγή μετά τη σύσκεψη που κάναμε δύο μήνες πριν» 
«Επιτέλους μετά από χρόνια είδαμε αστυνομικούς, με οχήματα, με δίκυκλα, να περιπολούν  στους δρόμους» είπε ο κ. Καϊτεζίδης σημειώνοντας πως «όταν είναι πολλοί οι αστυνομικοί, φαίνονται» Ο ίδιος αποκάλυψε πως τους τους τελευταίους μήνες υπάρχει συνεχής  παρουσία αστυνομικών ενώ  έχει ιδρυθεί και ομάδα πρόληψης και καταστολής εγκλήματος με εξειδικευμένους αστυνομικούς στα ανατολικά της πόλης. «Στο δικό μας δήμο περίπου 4 περιπολικά, τζιπ με αστυνομικούς που είναι στο πεδίο, βρίσκονται συνέχεια στο δρόμο και αύριο μεθαύριο θα κάνει ο υπουργός την εξαγγελία ότι άλλοι 40 αστυνομικοί στους 450 που έχει φέρει στη Θεσσαλονίκη, θα έρθουν να ενισχύσουν αυτές τις ομάδες στα ανατολικά. Αφορά και τους υπόλοιπους δήμους στα Ανατολικά, όπως τη Θέρμη, την Καλαμαριά, τον Δήμο Θερμαϊκού.  Είδαμε θεαματική αλλαγή» παραδέχτηκε
Οι δήμοι θέλουν να ενισχυθεί η δημοτική αστυνομία ώστε να «πάρει» ένα μέρος του φορτίου της ελληνικής αστυνομίας, «όπως οι επιδόσεις και οι βεβαιώσεις για το κάπνισμα» είπε ο κ.. Καϊτεζίδης  αποκαλύπτοντας ότι «μόνο οι 8 από τους 38 δήμους της Περιφέρειας ΚΜ έχουμε έστω και υποστελεχωμένη δημοτική αστυνομία. ΟΙ 30 από τους 38 δεν έχουν καθόλου δημοτική αστυνομία» σημείωσε χαρακτηριστικά.