Τον κίνδυνο απώλειας γαλάζιας σημαίας από δεκάδες ελληνικές παραλίες φέρνουν με ερώτησή τους στη Βουλή με πρωτοβουλία της Κατερίνας Νοτοπούλου, βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ.
Όπως προκύπτει από δημοσιεύματα σε Μέσα Μαζικής Ενημέρωσης, υπάρχει μεγάλος κίνδυνος απώλειας σημαιών καθώς δεν έχουν ξεκινήσει οι διαδικασίες για να τοποθετηθούν έγκαιρα ναυαγοσώστες στις παραλίες, κάτι που είναι απαραίτητο για να δοθεί το σήμα.
Σύμφωνα με τους βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ, «η καθυστέρηση για την έναρξη των διαδικασιών οφείλεται στο γεγονός ότι δεν έχουν διατεθεί μέχρι τώρα οι απαραίτητοι οικονομικοί  πόροι στους δήμους για να προχωρήσουν οι διαγωνισμοί». Υποστηρίζουν, ακόμη, ότι «αυτή η κατάσταση εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για τον ελληνικό τουρισμό και δεν επαρκεί ο χρόνος για να ξεκινήσουν και να ολοκληρωθούν οι διαδικασίες στην ώρα τους».
Οι βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ ρωτούν τους αρμόδιους υπουργούς Εσωτερικών και Τουρισμού τι προτίθενται να πράξουν ώστε να δοθούν έγκαιρα στους Δήμους τα απαραίτητα κονδύλια για να ξεκινήσουν τις απαραίτητες διαδικασίες για τη ναυαγοσωστική κάλυψη των παραλιών καθώς και ποιες θα είναι οι ενέργειές τους ώστε να είναι ασφαλείς οι ελληνικές παραλίες, να διαθέτουν τις απαραίτητες γαλάζιες σημαίες και να μην πληγεί το κύρος και η φήμη του ελληνικού τουρισμού.