Δημόσιο διάλογο με υποψήφιους ευρωβουλευτές διοργάνωσε το Βιοτεχνικό Επιμελητήριο Θεσσαλονίκης ενόψει των ευρωεκλογών της 9ης Ιουνίου, έχοντας ως αιχμή του δόρατος το μικρομεσαίο επιχειρείν και δη τον βιοτεχνικό κλάδο. 
Τις πολιτικές που πρέπει να εφαρμοστούν στη νέα θητεία της Ευρωβουλής, αλλά και τις προτάσεις των κομμάτων που εκπροσωπούν, για το μικρομεσαίο επιχειρείν, είχαν την ευκαιρία να ακούσουν από τους υποψήφιους ευρωβουλευτές οι συμμετέχοντες στην εκδήλωση, ενώ μετά το πέρας των τοποθετήσεων υπήρξε κύκλος ερωτήσεων.
Κοινή συνισταμένη των υποψηφίων, μέσα από τη διαφορετικότητα των απόψεων τους, ήταν πως το μικρομεσαίο επιχειρείν χρειάζεται στήριξη και εφόδια για να συνεχίσει να αποτελεί τη ραχοκοκαλιά του ευρωπαϊκού οικονομικού οικοδομήματος, δεδομένου του ότι οι μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις απασχολούν δύο στους τρεις εργαζομένους και δημιουργούν το 85% όλων των νέων θέσεων εργασίας στην ΕΕ. 
«Ζούμε σε ένα περιβάλλον, στο οποίο κυριαρχεί η γεωπολιτική αστάθεια. Ο παγκόσμιος οικονομικός ανταγωνισμός εντείνεται, η κλιματική αλλαγή επιταχύνεται, η τεχνολογική επανάσταση μεταμορφώνει τον τρόπο που παράγουμε, εργαζόμαστε και ζούμε. Απέναντι σε αυτές τις προκλήσεις η Ευρώπη ψάχνει να βρει το βηματισμό  της. Ζητούμενο για όλους μας και δη για τον επιχειρηματικό κόσμο είναι η ανάδειξη πολιτικών δυνάμεων και εκπροσώπων που έχουν την θέληση και τη γνώση να προωθήσουν αλλαγές, μέσα από τη διεκδίκηση και τη συνδιαμόρφωση κατάλληλων πολιτικών» ανάφερε στο χαιρετισμό του ο πρόεδρος του ΒΕΘ, Αναστάσιος Καπνοπώλης, υπογραμμίζοντας πως το «ΒΕΘ αντιλαμβανόμενο την κρισιμότητα των επικείμενων εκλογών και παράλληλα ως ευαισθητοποιημένος οικονομικός φορέας της πόλης, δεν θα μπορούσε να μη δώσει βήμα στους Θεσσαλονικείς υποψήφιους ευρωβουλευτές, διοργανώνοντας έναν ανοιχτό διάλογο».
Δυναμικό παρών στη συνάντηση έδωσαν οι υποψήφιοι ευρωβουλευτές: της ΝΔ, Αθανάσιος Εξαδάκτυλος, του ΣΥΡΙΖΑ, Γιώργος Νούσκαλης, του ΠΑΣΟΚ, Γρήγορης Ζαρωτιάδης, Μυρτώ Σαμαρά Οικονόμου, Κωνσταντίνα Αδάμου, του ΚΚΕ, Κώστας Ιντζές, της Νίκης, Ανέστης Σαμαράς Χριστιανίδης, της Πλεύσης Ελευθερίας, Καλλιόπη Ευαγγελίδου, και ο Χάρης Αηδονόπουλος υποψήφιος με τους Δημοκράτες. H κ. Σπυράκη έστειλε επιστολή.