Πολιτική κατακραυγή κατά της κυβέρνησης προκάλεσε η άγρια δολοφονία, με απανωτές μαχαιριές, 28χρονης από τον πρώην σύντροφό της, έξω από την πόρτα του αστυνομικού τμήματος Αγίων Αναργύρων Αττικής.
Η 28χρονη είχε χωρίσει από το 2020 από τον δράστη. Εκείνος, όμως, συνέχιζε να την παρακολουθεί. Μάλιστα, η γυναίκα είχε καταγγείλει βίαιες συμπεριφορές από τον πρώην σύντροφό τους και, παλαιότερα, είχε υποβάλει μήνυση.
Όταν, χθες βράδυ, διαπίστωσε ότι την παρακολουθούσε, μετέβη με φίλο της στο αστυνομικό τμήμα. Εκεί ζήτησε να οδηγηθεί στο σπίτι της συνοδεία περιπολικού. Η αξιωματικός υπηρεσίας της πρότεινε να καλέσει η ίδια περιπολικό και η 28χρονη κατέβηκε στο πεζοδρόμιο μπροστά από το τμήμα, δίπλα στη σκοπιά, για να καλέσει την Άμεσο Δράση από το κινητό της.
Εκεί της επετέθη, από πίσω, με μαχαίρι, ο πρώην σύντροφος. Της κατάφερε απανωτές μαχαιριές και τη σώριασε νεκρή. Στη συνέχεια χάραξε το λαιμό του με το ίδιο μαχαίρι και νοσηλεύεται, φρουρούμενος σε ψυχιατρικό νοσοκομείο.
Στην ανακοίνωσή της, η Αστυνομία, αφού περιγράφει το γεγονός, κάνει λόγο για «ισχύοντα πρωτόκολλα» για παρόμοιες περιπτώσεις, χωρίς, πάντως, να αναφέρεται διεξοδικά σε αυτά, για τα τα ειδικά τμήματα αντιμετώπισης οικογενειακής βίας που θεσπίστηκαν και για το «κουμπί πανικού». Και καταλήγει: «Από τη Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Αττικής διατάχθηκε Ένορκη Διοικητική Εξέταση, προκειμένου να διερευνηθούν οι ενέργειες των αστυνομικών που επιλήφθηκαν στην υπόθεση».
Να σημειωθεί ότι, την ώρα του φονικού, στο τμήμα, εκτός της αξιωματικού υπηρεσίας, υπήρχε μόνον ένας φρουρός.

Νοτοπούλου: Αμείλικτα τα ερωτήματα - απαιτείται στελέχωση των τμημάτων ενδοοικογενειακής βίας

Η τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής της ΚΟ του ΣΥΡΙΖΑ και βουλευτής Α' Θεσσαλονίκης Κατερίνα Νοτοπούλου, σε ανακοίνωσή της, για το θέμα, τονίζει:
«Τα ερωτήματα είναι αμείλικτα! Τι έκανε η Αστυνομία για να προστατεύσει τη Γυναίκα που πήγε να ζητήσει βοήθεια; Γιατί έφυγε δίχως να λάβει τη βοήθεια που ζήτησε; Αληθεύει ότι η 28χρονη γυναίκα ζήτησε συνοδεία περιπολικού για να πάει σπίτι της αλλά λόγω υποστελέχωσης του Α.Τ έφυγε χωρίς να λάβει καμία βοήθεια; Αληθεύει ότι στο παρελθόν η 28χρονη γυναίκα είχε υποβάλλει μήνυση για ξυλοδαρμό και βιασμό τον πρώην σύντροφό της;
Δυστυχώς, αυτή δεν είναι η πρώτη φορά που μια γυναίκα καταγγέλλει την κακοποίησή της στις αρχές και τελικά δολοφονείται αποδεικνύοντας με τον πιο τραγικό τρόπο πως οι προσπάθειες που γίνονται για την αντιμετώπιση της έμφυλης βίας δεν είναι αρκετές. Πόσες ακόμη Γυναίκες θύματα Έμφυλης Βίας πρέπει να θρηνήσουμε μέχρι να ληφθούν τα κατάλληλα μέτρα;
Απαιτείται επαρκής στελέχωση των αστυνομικών τμημάτων ενδοοικογενειακής βίας αλλά και των κοινωνικών υπηρεσιών με λειτουργία ξενώνων φιλοξενίας για κακοποιημένες γυναίκες με αυξημένη χρηματοδότηση και μόνιμο εξειδικευμένο προσωπικό».

ΠΑΣΟΚ – ΚΙΝΑΛ : Εκτεθειμένο το ΥΠΡΟΠΟ για τις γυναικοκτονίες υπό τέτοιες συνθήκες

Σε ανακοίνωσή της,  η Νάντια Γιαννακοπούλου τομεάρχης Προστασίας του Πολίτη του ΠΑΣΟΚ ΚΙΝΑΛ υπογραμμίζει: «Δεν πάει άλλο! Η πολιτική ηγεσία του Υπουργείου Προστασίας του Πολίτη είναι απολύτως εκτεθειμένη όταν γίνονται γυναικοκτονίες σε τέτοιες συνθήκες». 
Καλεί την κυβέρνηση την κυβέρνηση να μην αρκείται σε αποσπασματικά μέτρα αλλά να προχωρήσει σε συνολική και ουσιαστική -όπως τονίζει-αντιμετώπιση του προβλήματος και προσθέτει:
«Ως εδώ! Η κυβέρνηση δεν μπορεί να παρακολουθεί άπραγη απλά να οξύνεται αυτή η κατάσταση, αρκούμενη σε αναποτελεσματικά και αποσπασματικά μέτρα. Χρειάζεται επιτέλους συνολική και ουσιαστική αντιμετώπιση του προβλήματος.

Νέα Αριστερά: Να κατοχυρωθεί ποινικά ο όρος «γυναικοκτονία»

Μέτρα για την αντιμετώπιση και πρόληψη της έμφυλης βίας και κακοποίησης ζητά η Νέα Αριστερά.  «Για μια ακόμη φορά η αστυνομία φαίνεται να αποτυγχάνει στην αξιολόγηση του κινδύνου και στην προστασία της καταγγέλλουσας γυναίκας, κρατώντας ρόλο παρατηρητή και αφήνοντας τη γυναίκα μόνη στη συνάντηση με τον δολοφόνο της», αναφέρει η Νέα Αριστερά, τονίζοντας ότι «κανένα panic button δεν αρκεί για να προστατεύσει τις γυναίκες από την έμφυλη βία και την ακραία εκδοχή της, τη γυναικοκτονία», υπογραμμίζεται σε σχετική ανακοίνωση. 
Σημειώνει ότι αυτό που χρειάζεται είναι πολιτικές που θα στοχεύουν τόσο στην προστασία των γυναικών όσο και στην πρόληψη και τη διαπαιδαγώγηση και ζητά «για μια ακόμη φορά» από την κυβέρνηση, «να λάβει τα αναγκαία μέτρα για την αντιμετώπιση και την πρόληψη αυτού του ανησυχητικά αυξανόμενου φαινομένου» και ζητά: 
-Ποινική κατοχύρωση του όρου γυναικοκτονία τώρα.
-Άμεση υλοποίηση των 52 κατεπειγουσών και επειγουσών συστάσεων της GREVIO (Επιτροπή Συμβουλίου της Ευρώπης) για τη βία κατά των γυναικών, σύμφωνα με τη Σύμβαση της Κωνσταντινούπολης. 
-Σαφές και δεσμευτικό πρωτόκολλο αξιολόγησης κινδύνου από την αστυνομία την ώρα της καταγγελίας.
-Περισσότερες δομές προστασίας και φιλοξενίας των γυναικών που καταγγέλλουν έμφυλη βία.
-Πολιτικές πρόληψης, με υποχρεωτική συμπεριληπτική σεξουαλική εκπαίδευση στα σχολεία και μόνιμα θεματικά εργαστήρια με έμφαση στην έμφυλη βία και την έμφυλη ισότητα.
-Ψυχοκοινωνική και νομική στήριξη στις καταγγέλλουσες.
-Υιοθέτηση όλων των ευρωπαϊκών κανονισμών και των καλών πρακτικών για τον μη επανατραυματισμό των θυμάτων κατά τη δικαστική διαδικασία.