«Το Υπουργείο Εσωτερικών εργάζεται απερίσπαστα για τη διενέργεια των εκλογών με τον άψογο τρόπο που πραγματοποιούνται όλα τα προηγούμενα χρόνια στη χώρα μας». Αυτό υπογραμμίζεται σε ανακοίνωση που εκδόθηκε από το γραφείο Τύπου του υπουργείου Εσωτερικών με αφορμή το περιστατικό της «φερόμενης», όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση διάρρηξης στο υπουργείο.
Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση του υπουργείου, η διάρρηξη φέρεται να έγινε στο γραφείο του προϊσταμένου της Διεύθυνσης Εκλογών το οποίο εδρεύει επί της οδού Ευαγγελιστρίας και όπου η είσοδος στο συγκεκριμένο κτήριο φυλάσσεται από ιδιωτική εταιρεία φύλαξης, ενώ κατά την είσοδο των επισκεπτών πραγματοποιείται έλεγχος ταυτοπροσωπίας.
«Αμέσως εκλήθη η Αστυνομία προκειμένου να διερευνήσει τα πραγματικά περιστατικά. Από την πλευρά του Υπουργείου Εσωτερικών ενεργοποιήθηκαν τα προβλεπόμενα πρωτόκολλα, σε επίπεδο ασφάλειας δικτύων, ηλεκτρονικών μέσων και ελέγχων από το Τμήμα Κυβερνοασφάλειας του Υπουργείου, και δεν έχει προκύψει έως τώρα κάποιο στοιχείο», υπογραμμίζεται.
Αναφέρεται, ακόμη, ότι η έρευνα της Ελληνικής Αστυνομίας βρίσκεται σε εξέλιξη.