Την 1η Διεθνή Εβδομάδα Επιμόρφωσης Erasmus+ διοργάνωσε το Τμήμα  Διεθνών και Δημοσίων Σχέσεων μαζί με το Γραφείο Erasmus του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, υπό τον τίτλο «1st Erasmus+ International Staff Week - Collaboration, inclusion and sustainability».

Οι εργασίες της εβδομάδας επιμόρφωσης άρχισαν τη Δευτέρα 15 Απριλίου 2024 και ολοκληρώθηκαν την Παρασκευή 19 Απριλίου στις εγκαταστάσεις του Πανεπιστημίου Μακεδονίας, με συμμετέχοντες και συμμετέχουσες από συνεργαζόμενα ανώτατα εκπαιδευτικά ιδρύματα από την Ευρώπη, αλλά και εκτός αυτής.

Την έναρξη των εργασιών κήρυξε  στην Αίθουσα Συνεδρίων «Καθηγητής Ηλίας Ι. Κουσκουβέλης» ο Αντιπρύτανης Φοιτητικής Μέριμνας και Διά Βίου Μάθησης, Αναπληρωτής Καθηγητής Θεολόγος Δεργιαδές, καλωσορίζοντας τους επίτιμους προσκεκλημένους καθηγητές από την Ουκρανία, καθώς και τους ομιλητές από ευρωπαϊκούς οργανισμούς, το Πανεπιστήμιο Πειραιώς, φοιτητικούς συλλόγους  και ομάδες, όπως επίσης και τους ακαδημαϊκά και διοικητικά υπεύθυνους Erasmus των Τμημάτων του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Το πρόγραμμα περιελάμβανε παρουσιάσεις και συζητήσεις με κύριες θεματικές την ένταξη και πολυμορφία στην τριτοβάθμια εκπαίδευση, τη διεθνοποίηση των ΑΕΙ μέσω της δραστηριότητας της Διεθνούς Κινητικότητας του Προγράμματος Erasmus+, την πρακτική άσκηση Erasmus+ των φοιτητών και φοιτητριών και τις καλές πρακτικές που εφαρμόζουν υπηρεσίες, σύλλογοι και ομάδες του Πανεπιστημίου Μακεδονίας.

Η 1η Διεθνής Εβδομάδα Επιμόρφωσης ανέδειξε τις κοινές προκλήσεις και έδωσε την ευκαιρία για ανταλλαγή απόψεων με τους συνεργαζόμενους εταίρους από το εξωτερικό.

Εκτός από το επίσημο πρόγραμμα, η 1η Εβδομάδα Επιμόρφωσης περιελάμβανε εκμάθηση ελληνικών χορών, αλλά και  ξενάγηση στον αρχαιολογικό χώρο της Βεργίνας, όπου οι συμμετέχοντες  είχαν  την ευκαιρία να επισκεφθούν μεταξύ άλλων το νέο Πολυκεντρικό Μουσείο Αιγών και το προσφάτως αναστηλωμένο Ανάκτορο του Φιλίππου Β'.