Τα κρούσματα βίας μεταξύ ανηλίκων, που είχαμε τις τελευταίες ημέρες, οδήγησαν την Υποδιεύθυνση Προστασίας Ανηλίκων της Διεύθυνσης Ασφάλειας Θεσσαλονίκης σε νέα ειδική επιχειρησιακή δράση για την πρόληψη της παραβατικότητας των ανηλίκων.
Έτσι, το απόγευμα και το βράδυ χθες Παρασκευή, 12 Απριλίου 2024, στο κέντρο της Θεσσαλονίκης, με τη συνδρομή αστυνομικών των Διευθύνσεων Ασφάλειας, Αστυνομίας, Άμεσης Δράσης και Αλλοδαπών Θεσσαλονίκης, προχώρησαν σε προληπτικό έλεγχο συνολικά 128 νεαρών ατόμων, κυρίως ανήλικων, ώστε να συλλέξουν στοιχεία και να χαρτογραφήσουν την κίνητη ανηλίκων που ενδεχομένως εμπλέκονται σε περιστατικά παραβατικότητας.
Τα στοιχεία που συλλέγονται θα αποτελέσουν αντικείμενο αξιολόγησης, αξιοποίησης και διερεύνησης για το σχεδιασμό στοχευμένων δράσεων σε περιοχές όπου διαπιστώνεται συσσώρευση περιστατικών ανήλικης παραβατικότητας.
Ειδικά το τελευταίο χρονικό διάστημα η πλατεία Αριστοτέλους έχει γίνει θέατρο βίαιων επιθέσεων από ανήλικους σε βάρος ανηλίκων! Οι επιτιθέμενοι δε διστάζουν να ξυλοκοπήσουν τα θύματά τους, ώσπου αυτά να βρίσκονται σε σημείο να χάνουν τις αισθήσεις τους, ή να βγαίνει αίμα από τις πληγές τους.
Οι κάτοικοι του κέντρου της Θεσσαλονίκης είναι ανάστατοι από τις σκηνές που βλέπουν να εκτυλίσσονται και ζητούν ακόμη πιο αυστηρά μέτρα από τις αρχές.