Σε τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας προχωρούν σήμερα, Παρασκευή 26 Απριλίου, οι εργαζόμενοι στα αστικά λεωφορεία της Θεσσαλονίκης. Όπως έκανε γνωστό με ανακοίνωση το συνδικάτο του ΟΑΣΘ η στάση εργασίας θα πραγματοποιηθεί από τις 10:00 έως τις 14:00.
Οι εργαζόμενοι με την τετράωρη προειδοποιητική στάση εργασίας καλούν τη διοίκηση του ΟΑΣΘ και την ηγεσία του υπουργείου Μεταφορών να δώσουν οριστικά λύσεις στα προβλήματα των αστικών συγκοινωνιών της πόλης.
Στην ανακοίνωση τίθεται σειρά ερωτημάτων για τον προωθούμενο ανοικτό δημόσιο διαγωνισμό, που αφορά την παραχώρηση συγκοινωνιακού έργου σε ιδιώτες, ύψους 646 εκατ. ευρώ, ενώ ζητούν Συλλογική Σύμβαση Εργασίας και την έκδοση ΦΕΚ για επίδομα ανθυγιεινής εργασίας.
Όπως τονίζουν οι εργαζόμενοι, η απαξίωση του ΟΑΣΘ τα προηγούμενα χρόνια άνοιξε τον δρόμο της εκ νέου εκχώρησης συγκοινωνιακού έργου σε ιδιώτες, επισημαίνοντας ότι ο διαγωνισμός θα προκηρυχθεί χωρίς να υπάρχει επικαιροποιημένος συγκοινωνιακός χάρτης της Θεσσαλονίκης.
Για αιφνιδιαστική στάση εργασίας κάνει λόγο σε ανακοίνωσή της, από την πλευρά της, η διοίκηση του Οργανισμού, καλώντας τους εργαζόμενους να μην προχωρήσουν στην κινητοποίηση και να μην ταλαιπωρήσουν τους επιβάτες. 
Όπως αναφέρεται αναλυτικά «ο ΟΑΣΘ ενημερώνει το επιβατικό κοινό ότι το Συνδικάτο Εργαζομένων του Οργανισμού αποφάσισε αιφνιδιαστικά να προχωρήσει σε στάση εργασίας την Παρασκευή, 26 Απριλίου, από τις 10 το πρωί μέχρι τις 2 το μεσημέρι. Η διοίκηση του Οργανισμού καλεί τους εργαζόμενους να μην προχωρήσουν στην κινητοποίηση και να μην ταλαιπωρήσουν τους επιβάτες».
Εν τω μεταξύ οι εργαζόμενοι του Οργανισμού δίνουν… ραντεβού στις 11:00 π.μ. έξω από τα γραφεία του ΟΑΣΘ στην οδό Αλεξάνδρου Παπαναστασίου για να διαδηλώσουν για τα αιτήματά τους. Ζητούν να επανέλθουν με αυξήσεις οι συλλογικές συμβάσεις εργασίας.