Έτοιμη να πανηγυρίσει πρωτάθλημα ήταν η ΑΕΚ ως το 81' του ντέρμπι, όμως ο ΠΑΟΚ δεν είχε πει την τελευταία του λέξη. Έκανε την ανατροπή κι έφερε -πάλι- τα πάνω κάτω στην κορυφή της βαθμολογίας.
Την άξιζε τη νίκη ο ΠΑΟΚ. Μπορεί στο α' μέρος να τον κρατούσε στο 1-1 ο Κοτάρσκι, όμως από το 35 και μετά κέρδιζε, συνέχεια τις μονομαχίες, έβγαζε ευκαιρίες κι ήταν αυτός που έβλεπε τον Αθανασιάδη να κρατάει, με τη σειρά του, την ΑΕΚ στο παιχνίδι.
Κι εκεί, κόντρα στη ροή του αγώνα, ένα τεράστιο λάθος του Σβαμπ, ένα τσαφ μέσα στην περιοχή από φάουλ, ανάγκασε τον Κοτάρσκι να βγάλει δύσκολη απόκρουση στο... σουτ του συμπαίκτη του και να δει την μπάλα στα δίχτυα του...
Η ΑΕΚ στρογγυλοκάθισε στο 1-2, θεώρησε πως το παιχνίδι τελείωσε και περίμενε το τελευταίο σφύριγμα. Αντίθετα, ο ΠΑΟΚ πίστεψε πως μπορούσε να κάνει την ανατροπή, συνέχισε την πίεση και κατάφερε, πρώτα με τον Κωνσταντέλια κι έπειτα με τον Σάστρε, να πάρει τη νίκη και το τρίποντο και να φέρει την ΑΕΚ στην ανάγκη της νίκης στο Καραϊσκάκης, για να στεφθεί πρωταθλήτρια (με δεδομένο το ότι στο ματς με τη Λαμία, εντός έδρας, δε θα «κολλήσει»)...
Οι Αθηναίοι προσπάθησαν να το κάνουν όπως η Μπριζ και ο Ολυμπιακός: Με μπαλιές στην πλάτη της άμυνας του ΠΑΟΚ. Εκεί στην αρχή, μετά το 1-1, φαίνεται να τα κατάφερναν. Από το 35' κι έπειτα, όμως, όταν οι Θεσσαλονικείς ισορρόπησαν τον τρόπο επιθέσεων και άρχισαν να τρέχουν και την δεξιά πλευρά της άμυνας των φιλοξενούμενων, έδειχναν να προτιμούν την ισοπαλία. Όταν, μάλιστα, προηγήθηκαν αναπάντεχα, θεώρησαν πως όλα είχαν λήξει και το πλήρωσαν.
Με τη λήξη εκτυλίχθηκαν αδιανόητες εικόνες, με τον Αλμέιδα, ταύρο εν υαλοπωλείω, να θέλει να... δείρει όποιον έβρισκε μπροστά του. Τελικά, ο προπονητής της ΑΕΚ δεν εμφανίστηκε στο συνδρομητικό για δηλώσεις και, ως τώρα, δεν έχουμε μάθει τι ήταν αυτό που τον έφερε εκτός εαυτού -εκτός, φυσικά, της ήττας που ήρθε στα χασομέρια και τον αναγκάζει να διεκδικήσει πρωτάθλημα ως την τελευταία αγωνιστική, παρά το ότι όλο το πρόγραμμα των αγώνων είχε έτσι... βγει από την κληρωτίδα, που «βρομούσε» ΑΕΚ από μακριά... Ό,τι και να ΄γινε πάντως, τέτοια συμπεριφορά δεν δικαιολογείται. Ειδικά αν ζητούσε οφσάιντ στη φάση του τρίτου γκολ του ΠΑΟΚ, έχει άδικο, αφού ο Σιμάνσκι, όταν γίνεται το σουτ του Σάστρε, καλύπτει τον Μπάμπα.

H ταυτότητα του αγώνα

Γήπεδο: Τούμπα
Γκολ: 3' Κωνσταντέλιας, 81' Κωνσταντέλιας, 90' Σάστρε / 9' Πινέδα, 75' Βίντρα
Δοκάρια: 37' Κουλιεράκης / -
Διαιτητές: Ρόμπερτ Σρέντερ, Νόρμπερτ Σβεν Γκρουτζίσνκι, Γιαν Κλέμενς Νάιτζελ Πέτερσεν, 4ος Διαιτητής: Παναγιώτης-Ραφαήλ Τσιάρας, VAR Τίμο Γκέρακ, Ηλίας Κωνσταντίνου, παρατηρητής Δημήτρης Γκάγκας
Κίτρινες: 21' Μπράντον Τόμας, 38' Ότο, 41' Κωνσταντέλιας, 90+7' Ζίβκοβιτς / 20' Ρότα, 64' Αραούχο, 89' Τσούμπερ. 
Κόκκινες: - / - 
Οι συνθέσεις:
ΠΑΟΚ (Ραζβάν Λουτσέσκου): Κοτάρσκι, Ότο (46' Σάστρε), Κεντζιόρα, Κουλιεράκης, Μπάμπα, Μεϊτέ, Σβαμπ (77' Οζντόεφ), Α. Ζίβκοβιτς (77' Ντεσπόντοφ), Τάισον (90'+3' Βιεϊρίνια), Κωνσταντέλιας, Τόμας (70' Σαμάτα). 
ΑΕΚ (Ματίας Αλμέιδα): Αθανασιάδης, Ρότα (78' Λιβάι), Χατζισαφί, Βίντα, Κάλενς, Σιμάνσκι, Γιόνσον, Πινέδα, Αραούχο (66' Γκατσίνοβιτς), Ελίασον (65' Άμραμπατ), Πόνσε (78' Τσούμπερ).

*Συγχαρητήρια στην ΚΕΔ που είδε το υβριστικό πανό κατά της ΑΕΚ, σε αντίθεση με το παιχνίδι της Λεωφόρου, όπου το υβριστικό πανό για τον ΠΑΟΚ δεν φάνηκε να ενοχλεί κανέναν...