«Η κυβέρνηση της ΝΔ βάζει την εξυπηρέτηση των συμφερόντων πάνω από την κοινωνική πολιτική» υποστήριξε η Κατερίνα Νοτοπούλου, βουλευτής Α Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ, τομεάρχης Πρόνοιας και Κοινωνικής Συνοχής του κόμματος και εισηγήτρια στο νομοσχέδιο του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας «Αναμόρφωση του προγράμματος «Στέγαση και Εργασία για τους αστέγους» και άλλες ρυθμίσεις για τη βελτίωση των υπηρεσιών κοινωνικής πρόνοιας - Σύσταση οριζόντιων υποστηρικτικών υπηρεσιών του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής και Οικογένειας και άλλες διατάξεις» κατά τη δευτερολογία της από το βήμα της Βουλής.
Όπως ισχυρίστηκε, «η σημερινή διαδικασία με την τροπολογία που ήρθε τελευταία στιγμή και δίνει τη χαριστική βολή στο ΕΣΥ, αποτελεί τη μεγαλύτερη απόδειξη. Στο πρώτο νομοσχέδιο του Υπουργείου Κοινωνικής Συνοχής όχι μόνο δεν γίνεται συζήτηση και δεν δίνονται λύσεις στα φλέγοντα ζητήματα που απασχολούν την ελληνική κοινωνία, όπως η κοινωνική πολιτική, η στεγαστική κρίση, οι πολιτικές για τους ευάλωτους, αλλά εμπορευματοποιείται απολύτως η υγεία με μια τροπολογία που προσβάλλει τον ίδιο τον πυρήνα της συγκρότησής του».
Και πρόσθεσε: «Καταψηφίζουμε και αντιστεκόμαστε με όλη μας τη δύναμη απέναντι στην ιδιωτικοποίηση του ΕΣΥ και ταυτόχρονα αγωνιζόμαστε για ένα ανθρωποκεντρικό αποτελεσματικό δημόσιο δωρεάν αξιόπιστο δημόσιο σύστημα υγείας» τόνισε και σχολίασε τις δηλώσεις του κ. Γεωργιάδη:
«Ο Κ. Γεωργιάδης δεν μπορεί να καταλάβει όπως και οι ομοϊδεάτες του στο κόμμα της ΝΔ , πως ο Παύλος Πολάκης και όλοι εμείς θα κάνουμε πάντα oτι είναι στο χέρι μας για να σωθεί έστω και μια ανθρώπινη ζωή. Διότι η δημόσια υγεία , το δικαίωμα στην υγεία είναι υπερτατη αξία. Και είναι ο λόγος για τον οποίο εμείς βρισκόμαστε στην πολιτική» δήλωσε.