Το θέμα της μετεγκατάστασης του ΕΕΕΕΚ Κορδελιού Ευόσμου και την ανάγκη κατασκευής κτιρίου για τη στέγασή του φέρνει με επίκαιρη ερώτησή της στη Βουλή, η τομεάρχης Κοινωνικής Συνοχής και Πρόνοιας και  βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης του ΣΥΡΙΖΑ-ΠΣ Κατερίνα Νοτοπούλου.
Όπως τονίζει η κ. Νοτοπούλου, «ο χώρος στον οποίο φιλοξενείται σήμερα το ΕΕΕΕΚ είναι παντελώς ακατάλληλος και εξαιρετικά επικίνδυνος για τα παιδιά με αναπηρία καθώς δεν πληροί ούτε τις βασικές και στοιχειώδεις συνθήκες ασφαλείας. Για τις ανάγκες της εκπαιδευτικής διαδικασίας, ο χώρος έχει διαμορφωθεί σε εξαιρετικά μικρές και ακατάλληλες αίθουσες διδασκαλίας που μόνο σχολείο δε θυμίζουν. Δεν υπάρχει αύλειος χώρος, κατάλληλη αίθουσα για το μάθημα της Φυσικής Αγωγής, αίθουσα εκδηλώσεων, ούτε χώροι κατάλληλοι για τη διεξαγωγή των απαραίτητων προγραμμάτων για την εκπαίδευση των μαθητών».
Όπως υπογραμμίζει, όσες προσπάθειες έγιναν στο παρελθόν για μετεγκατάσταση σε άλλο, καταλληλότερο κτίριο, απέβησαν άκαρπες, ενώ δεν υπάρχει μέχρι τώρα κάποια εξέλιξη για την κατασκευή κτιρίου στο οικόπεδο που είναι χαρακτηρισμένο για αυτόν τον  σκοπό.
Η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ ρωτά τον αρμόδιο υπουργό Παιδείας, Θρησκευμάτων και Αθλητισμού Κυριάκο Πιερρακάκη αν προτίθεται  να προβεί σε ενέργειες για την άμεση μετεγκατάσταση του ΕΕΕΕΚ Κορδελιού Ευόσμου σε κατάλληλο και ασφαλές χώρο που πληροί τις απαραίτητες προϋποθέσεις για τη λειτουργία του, αλλά και τι προτίθεται να πράξει ώστε να ξεκινήσουν παράλληλα οι διαδικασίες για την κατασκευή του κτιρίου στο οικόπεδο, το οποίο είναι χαρακτηρισμένο για την ανέγερση κτιρίου που θα στεγάσει το ΕΕΕΕΚ Κορδελιού Ευόσμου.