Ο δήμος Νεάπολης-Συκεών σε συνεργασία με το Τμήμα Μηχανικών Χωροταξίας και Ανάπτυξης του ΑΠΘ και την Αναπτυξιακή Μείζονος Αστικής Θεσσαλονίκης ΑΟΤΑ ανοίγει τον διάλογο για την ανάπλαση της «Νέας Πόλης» με τους κατοίκους της περιοχής. 
Μεθαύριο Κυριακή (7 Απριλίου) από τις 11 το πρωί έως τις 2 μετά το μεσημέρι στην αίθουσα Τέχνης του δημοτικού καταστήματος Νεάπολης (Ελ. Βενιζέλου 125) θα γίνει το Εργαστήρι Συμμετοχικού Σχεδιασμού με στόχο την αστική αναζωογόνηση, την αισθητική και λειτουργική αναβάθμιση όμορων περιοχών των δημοτικών ενοτήτων Νεάπολης και Συκεών. Το έργο «Νέα Πόλη» περιλαμβάνει παρεμβάσεις βελτίωσης του αστικού περιβάλλοντος και η συμμετοχή των κατοίκων κρίνεται απαραίτητη αφού είναι αυτοί που βιώνουν την πόλη καθημερινά και γνωρίζουν τις ανάγκες και τις δυνατότητές της. 
Το Εργαστήρι στο οποίο καλούνται να συμμετάσχουν όσο το δυνατόν περισσότεροι δημότες με το σύνθημα «Ελάτε να συζητήσουμε και να συν-σχεδιάσουμε. Η φωνή σας είναι απαραίτητη!» προγραμματίστηκε για να ενημερώσει τους πολίτες και να αποτελέσει αφορμή συνέχισης του διαλόγου μαζί τους για το έργο, ενθαρρύνοντας την εμπλοκή τους στη διαμόρφωση του αστικού περιβάλλοντος. Παράλληλα, επιδιώκει να αποτελέσει ευκαιρία ανταλλαγής γνώσεων, ιδεών και εμπειριών πάνω στο σχεδιαστικό αποτέλεσμα αλλά και το μέλλον του δημοσίου χώρου της περιοχής.
Το εργαστήριο απευθύνεται σε εφήβους και ενήλικες, κατοίκους της περιοχής του έργου που ορίζεται από τις οδούς Αμασείας, Τσαλδάρη, Ίμβρου, Βενιζέλου, Πάλμε, Φεραίου, Ελλησπόντου, Παπανδρέου, Θειρών, Παπανδρέου, Θηρών, Λαμπράκη, Καραβαγγέλη, και Μητροπόλεως (για τη Δ.Ε. Νεάπολης) και από τις οδούς Κομνηνών, Τριπόλεως, Σουρμενών, Φεραίου, Ναυπάκτου και Παπανδρέου, καθώς και από τις οδούς Θερμοπυλών, Τυρνάβου, Κρήτης και Φεραίου (για τη Δ.Ε. Συκεών).

Info
Πότε; Την Κυριακή 7 Απριλίου, από τις 11:00 έως τις 14:00 
Πού; Στην αίθουσα Τέχνης στο δημοτικό κατάστημα Νεάπολης (Βενιζέλου 125) 
Δηλώσεις συμμετοχής: https://forms.gle/9uv4q22Crdgtdaqo8