Με τον υπουργό Εθνικής Άμυνας Νίκο Δένδια, συναντήθηκε ο Α΄ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας και συζήτησαν την αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων των δήμων του πολεοδομικού συγκροτήματος.
Όπως τόνισε ο κ. Κούβελας, «η απόδοση των στρατοπέδων στους συμπολίτες μου είναι τεράστιας σημασίας για το επίπεδο ζωής στη Θεσσαλονίκη μας». 
Μετέφερε στον υπουργό Άμυνας την πάγια θέση του για την άμεση αξιοποίηση των πρώην στρατοπέδων προς όφελος των τοπικών κοινωνιών της Θεσσαλονίκης. «Προτεραιότητά μας είναι αυτοί οι χώροι να αποτελέσουν χώρους αναψυχής, αθλητισμού, πολιτισμού για τους πολίτες και πνεύμονες πρασίνου για την πόλη μας», ανέφερε χαρακτηριστικά.
Αναφορικά με το πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, ο κ. Κούβελας ζήτησε από τον Υπουργό Εθνικής Άμυνας να επιταχυνθεί η διευθέτηση οποιωνδήποτε εκκρεμοτήτων τυχόν απομένουν μεταξύ του Δήμου Παύλου Μελά και του Υπουργείου ώστε να ολοκληρωθεί η παραχώρηση του στρατοπέδου και έτσι να προχωρήσει η διαμόρφωση του Μητροπολιτικού Πάρκου της Θεσσαλονίκης. Εξέφρασε την ιδιαίτερη ικανοποίησή του για το ότι έχει διευθετηθεί πλέον η χωροθέτηση του νέου Ογκολογικού Νοσοκομείου της Θεσσαλονίκης στο πρώην στρατόπεδο Καρατάσιου, «έργο τεράστιο για την πόλη μας κι όχι μόνο, καθώς το νέο Αντικαρκινικό θα δέχεται πρακτικά ασθενείς από όλη την Ελλάδα», όπως είπε χαρακτηριστικά ο Δημήτρης Κούβελας.
Επίσης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης ζήτησε από τον κ. Δένδια τη συνδρομή του Υπουργείου Άμυνας προκειμένου να προχωρήσει οριστικά η πλήρης διάνοιξη της οδού Ιπποδρομίου στο Δήμο Κορδελιού – Ευόσμου, σε τμήμα του πρώην στρατοπέδου Παπακυριαζή.
Επιπλέον, ο Δημήτρης Κούβελας επεσήμανε στον κ. Υπουργό την ανάγκη εκ νέου παραχώρησης της χρήσης του Κινηματοθεάτρου «Αλέξανδρος», το οποίο βρίσκεται στη Λέσχη Αξιωματικών Θεσσαλονίκης, στην Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προς όφελος των πολιτών της Θεσσαλονίκης. Αναφορικά με το στρατόπεδο Γκόνου, ο κ. Κούβελας ανέδειξε τη σημασία να συμβάλει και το Υπουργείο Εθνικής Άμυνας στη δημιουργία του κέντρου logistics, «ώστε να δημιουργηθεί σύντομα το πράσινο πολυτροπικό εμπορευματικό κέντρο που θα αναβαθμίσει την περιοχή αυτή στη Δυτική Θεσσαλονίκη μας», όπως χαρακτηριστικά ανέφερε.
Συζητώντας για την πρόοδο του εξοπλιστικού προγράμματος της χώρας, ο βουλευτής Θεσσαλονίκης είπε ότι «είναι στρατηγικής σημασίας η συνέχιση του φιλόδοξου εξοπλιστικού προγράμματος για την πατρίδα μας, στα πλαίσια της αμυντικής θωράκισης των ελληνικών και ευρωπαϊκών συνόρων». Ο Δημήτρης Κούβελας επεσήμανε επίσης την ανάγκη ενίσχυσης της ελληνικής πολεμικής βιομηχανίας.
Στο τέλος της συνάντησης, ο βουλευτής Α’ Θεσσαλονίκης Δημήτρης Κούβελας τόνισε ότι ««οι διαρκείς προσπάθειες του Υπουργείου Εθνικής Άμυνας και της Ελληνικής Κυβέρνησης για ενίσχυση των στρατηγικών συμμαχιών της πατρίδας μας οδήγησαν να έχουμε μια ισχυρή Ελλάδα, πυλώνα σταθερότητας στη Νοτιοανατολική Ευρώπη!».