Κάλεσμα προς τους εργαζόμενους στον ιδιωτικό τομέα να συμμετάσχουν στην 24ωρη πανελλαδική απεργία της ΓΣΕΕ την Τετάρτη 17 Απριλίου, απευθύνει με ανακοίνωσή του το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Θεσσαλονίκης. 

Παράλληλα, ενημερώνει σχετικά με τα αιτήματα της απεργίας και καλεί τον κόσμο να συμμετάσχει στις απεργιακές κινητοποιήσεις με τη συγκέντρωση που θα γίνει την Τετάρτη στις 10:30 έξω από το κτίριο του ΕΚΘ στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 

Τα αιτήματα της απεργίας είναι τα εξής:

  • Αύξηση μισθών, πέραν του κατώτατου μισθού, για την προστασία της αγοραστικής δύναμης των χαμηλών και μεσαίων εισοδημάτων νοικοκυριών. 
  • Άμεσα επαναφορά της Εθνικής Γενικής Συλλογικής Σύμβασης Εργασίας και του προσδιορισμού του κατώτατου μισθού από τους εργαζόμενους και τους εργοδότες και αποκατάσταση όλων των προτεραιοτήτων του συλλογικού εργατικού δικαίου (επέκταση συλλογικών συμβάσεων, συρροή, μετενέργεια κλπ.).
  • Αυστηρό θεσμικό έλεγχο και διαφάνεια του τρόπου διαμόρφωσης του κόστους, των τιμών και των περιθωρίων κέρδους σε όλη την εφοδιαστική αλυσίδα με την ουσιαστική ενίσχυση της επιτροπής ανταγωνισμού.
  • Πάταξη της κερδοσκοπίας σε όλες τις επιχειρήσεις βασικών κλάδων παραγωγής και εμπορίας βασικών αγαθών διατροφής και έκτακτη φορολογία επί των κερδών αλυσίδων super market και επιχειρήσεων ενέργειας και μεταφορών και τραπεζών.