Χρειάστηκαν... δεκαετίες, όμως, από σήμερα, Σάββατο 13 Απριλίου 2024, το ΕΑΚ Σταυρούπλης απέκτησε, επιτέλους, ταρτάν!
Παρουσία πλήθους κόσμου και δεκάδων νεαρών αθλητών, εγκαινιάστηκαν το μεσημέρι  οι διάδρομοι στίβου που περιβάλλουν το γήπεδο ποδοσφαίρου του ΕΑΚ Σταυρούπολης. Το νέο ταρτάν εγκαινίασαν ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης και ο Δήμαρχος Παύλου Μελά, Δημήτρης Ασλανίδης.
«Η σημερινή είναι ημέρα χαράς για τον Δήμο μας καθώς εγκαινιάζουμε ένα έργο από αυτά που συμβάλλουν στην βελτίωση της ποιότητας ζωής των πολιτών. Η επένδυση στον αθλητισμό για να είναι ουσιαστική πρέπει να συνοδεύεται από ανάλογες υποδομές» τόνισε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά από το βήμα της εκδήλωσης. Και πώς να είναι διαφορετικά, όταν οι κάτοικοι της περιοχής, οι αθλούμενοι της δυτικής Θεσσαλονίκης και του υπόλοιπου πολεοδομικού συγκροτήματος, αποκτούν, επιτέλους, το πολυπόθητο ταρτάν που το περίμεναν από την ημέρα που δημιουργήθηκε το γήπεδο! 
Ο κ. Ασλανίδης ανακοίνωσε ότι δρομολογείται η ανακαίνιση ακόμη δύο ανοιχτών γηπέδων (μπάσκετ και βόλεϊ) του ΕΑΚ Σταυρούπολης. «Σε αγαστή συνεργασία με τη Διοίκηση του ΕΑΚ ανακοινώνω ότι αξιοποιούμε δύο εγκαταλελειμμένους ανοιχτούς αθλητικούς χώρους. Με αυτή την πρωτοβουλία μετατρέπουμε τις γερασμένες αυτές υποδομές σε ένα σύγχρονο αθλητικό χώρο για όλους» τόνισε ο Δήμαρχος Παύλου Μελά.
Από τη Δευτέρα, 15 Απριλίου, χιλιάδες κόσμου θα έχουν την ευκαιρία να αθλούνται σε ένα λειτουργικό και φιλόξενο περιβάλλον. Αθλητικά σωματεία θα μπορούν να εκμεταλλευτούν το νέο ταρτάν για τις προπονήσεις των αθλητών τους.
«Επιβάλλεται οι προπονητές, οι παράγοντες, η πολιτεία, όλοι μαζί να βλέπουμε και την άλλη πλευρά του νομίσματος του αθλητισμού. Η μία πλευρά είναι οι αθλητικές επιδόσεις, η συμμετοχή και όλα τα καλά του αθλητισμού. Η άλλη πλευρά είναι αυτό που εκπέμπουν οι αναλλοίωτες αξίες του αθλητισμού, το ευ αγωνίζεσθαι, ο σεβασμός, η αγάπη για τον συνάνθρωπο. Ο αθλητισμός δεν έχει χρώμα, δεν έχει ιδεολογικό πρόσημο. Ο αθλητισμός μας ενώνει και είμαστε όλοι στην ίδια πλευρά» ανέφερε στον χαιρετισμό του ο αναπληρωτής Υπουργός Αθλητισμού, Γιάννης Βρούτσης.
Το νέο ταρτάν, εκτός από χιλιάδες δημοτών, θα εξυπηρετήσει και τους αθλητές της περιοχής που αγωνίζονται σε συλλόγους και ακαδημίες στίβου, καθώς και τους υποψήφιους μαθητές για το ΤΕΦΑΑ και τις στρατιωτικές σχολές, που έως σήμερα μετακινούνταν για να προετοιμαστούν σε χώρους εκτός δήμου. Το... εγκαινίασαν μαθητές της περιοχής, που πήραν μέρος σε αγώνες που έγιναν, αμέσως μετά την τελετή.Τον αγιασμό τέλεσε ο Μητροπολίτης Νεαπόλεως και Σταυρουπόλεως, κ. Βαρνάβας. Το «παρών» έδωσαν ο γραμματέας της κοινοβουλευτικής ομάδας της ΝΔ, Σταύρος Καλαφάτης, οι βουλευτές Κωνσταντίνος Γκιουλέκας, Δημήτρης Κούβελας και Στράτος Σιμόπουλος, ο συντονιστής του πρωθυπουργικού γραφείου στη Θεσσαλονίκη, Γιάννης Παπαγεωργίου, ο πρόεδρος της ΚΕΔΕ, Λάζαρος Κυρίζογλου, ο πρόεδρος των ΕΑΚ Θεσσαλονίκης, Κωνσταντίνος Βιολιτζής, οι αντιπεριφερειάρχες Κεντρικής Μακεδονίας Πάρις Μπίλλιας και Χρήστος Μήττας, αντιδήμαρχοι και δημοτικοί σύμβουλοι του Δήμου Παύλου Μελά. Στο πλαίσιο της εκδήλωσης βραβεύτηκε για την προσφορά της στον ελληνικό αθλητισμό η Ολυμπιονίκης, Βούλα Πατουλίδου.
Το έργο, προϋπολογισμού 928.000 ευρώ, χρηματοδοτήθηκε από το Πρόγραμμα Δημοσίων Επενδύσεων της Γενικής Γραμματείας Αθλητισμού.