Συνταξιούχος πυρηνικός φυσικός, με καταγωγή από το Νέο Σκοπό Σερρών, μόνιμος κάτοικος Βρυξελλών, ζήτησε να αναλάβει τα έξοδα διαβίωσης ηλικιωμένης της οποίας δεσμεύτηκε ο -υποτίθεται- ακατάσχετος τραπεζικός λογαριασμός. Προτίθεται ακόμη και να τακτοποιήσει το χρέος της προς τις τράπεζες, φοβούμενος για την υγεία της!
Το θέμα έφερε στη δημοσιότητα η Επιλογές ΤV, τοπικό κανάλι των Σερρών, στις 29/2. Τότε, η ηλικιωμένη είχε πάει στην τράπεζα για να εισπράξει τη σύνταξη χηρείας της, καθώς δεν έχει άλλους πόρους. Εκεί διαπίστωσε ότι ο λογαριασμός της ήταν μπλοκαρισμένος.
Το θέμα πήρε διάσταση στα τοπικά ΜΜΕ και ο ομογενής Γεώργιος Γεωργκίνης, που άκουσε το τι γινόταν, επικοινώνησε με τον τηλεοπτικό σταθμό και δήλωσε ότι αναλαμβάνει να στηρίξει οικονομικά την ηλικιωμένη χήρα, έως ότου βρεθεί λύση στο πρόβλημά της. Μάλιστα, εκδήλωσε ενδιαφέρον να αναλάβει ακόμη και την αποπληρωμή της οφειλής στα fund που δέσμευσαν το λογαριασμό, ώστε να μπορεί να παίρνει κανονικά την πενιχρή σύνταξη που δικαιούται.