Ο Υπουργός Επικρατείας, Σταύρος Παπασταύρου και ο Υφυπουργός παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννης Μπρατάκος, υπέβαλαν πριν από λίγο στον Πρωθυπουργό Κυριάκο Μητσοτάκη τις παραιτήσεις τους.
Ο Πρωθυπουργός τους ευχαρίστησε για τη συνεργασία και έκανε αποδεκτές τις παραιτήσεις τους.
Η συμμετοχή σε μια κοινωνική συνάντηση έδωσε το λάθος μήνυμα , ανέφεραν κυβερνητικές πηγές για την παραίτηση του υπουργού Επικρατείας, Σταύρου Παπασταύρου και του υφυπουργού παρά τω Πρωθυπουργώ, Γιάννη Μπρατάκου.
Σύμφωνα με πληροφορίες την Κυριακή 24 Μαρτίου ο κ. Παπασταύρου και ο κ. Μπρατάκος, πήγαν στο σπίτι του Ευάγγελου Μαρινάκη, λίγες μόλις ώρες μετά τo δημοσίευμα της εφημερίδας το ΒΗΜΑ για το δυστύχημα των Τεμπών, κάτι που οδήγησε και στην πρόταση δυσπιστίας που κατέθεσε το ΠΑΣΟΚ.
Για το δημοσίευμα αυτό στο ΒΗΜΑ της Κυριακής, o κυβερνητικός εκπρόσωπος Παύλος Μαρινάκης, λίγο πριν τα μεσάνυχτα της 23ης Μαρτίου, εξέδωσε ανακοίνωση στην οποία υπογράμμιζε ότι «το πρωτοσέλιδο της εφημερίδας αποτελεί δημοσιογραφική κηλίδα στην ιστορική πορεία της». Λίγες ώρες μετά όπως επιβεβαιώνεται από τις εξελίξεις δύο εκ των στενότερων συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη, βρίσκονταν στην οικεία του ιδιοκτήτη της εφημερίδας ΤΟ ΒΗΜΑ, γεγονός που επέσυρε την απομάκρυνσή τους από το κυβερνητικό σχήμα.

ΣΥΡΙΖΑ: Οι αναγκαστικές «παραιτήσεις» επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή που έχει βουτηχτεί η κυβέρνηση

Με μία καυστική ανακοίνωση σχολίασε ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ τις ραγδαίες εξελίξεις στην κυβέρνηση με τις παραιτήσεις των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου μετά την αποκάλυψη της συνάντησης που είχαν με τον Βαγγέλη Μαρινάκη.
«Για μια ακόμη φορά πιάστηκαν με τη γίδα στην πλάτη. Οι αναγκαστικές «παραιτήσεις» των πιο στενών συνεργατών του Κυριάκου Μητσοτάκη επιβεβαιώνουν τη διαπλοκή στην οποία η κυβέρνηση της Νέας Δημοκρατίας έχει βουτηχτεί. Μετά τον Γρηγόρη Δημητριάδη, ήρθε σήμερα η σειρά των Γιάννη Μπρατάκου και Σταύρου Παπασταύρου. Καλή τύχη στους επόμενους...» αναφέρει ο ΣΥΡΙΖΑ - ΠΣ.