Τη δημιουργία 234 νέων θέσεων στάθμευσης από τον ΟΛΘ στο λιμάνι της Θεσσαλονίκης -συγκεκριμένα στην περιοχή P2, με είσοδο/έξοδο από την οδό Κουντουριώτου) ανακοίνωσαν από κοινού ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης Στέλιος Αγγελούδης και ο Εκτελεστικός Πρόεδρος της ΟΛΘ Α.Ε. Αθανάσιος Λιάγκος σε συνάντηση που είχαν σήμερα.
«Ο ΟΛΘ με ισχυρό αίσθημα ευθύνης ανταποκρίθηκε άμεσα, ώστε να λυθεί ένα πολύ σοβαρό θέμα που έχει προκληθεί από το flyover. Κατανοούμε ότι υπάρχει σοβαρό κυκλοφοριακό πρόβλημα στην πόλη και για την ανακούφιση κατοίκων και επισκεπτών σας ανακοινώνω ότι ο ΟΛΘ δημιουργεί 234 επιπλέον θέσεις στάθμευσης, οι οποίες παραδίδονται σταδιακά και πιστεύω ότι θα αποσυμφορήσουν κατά ένα μέρος το πρόβλημα που υπάρχει» είπε ο κ. Λιάγκος.
Όπως διευκρίνισε ο κ. Λιάγκος, οι πρώτες 80 θέσεις θα παραδοθούν ως τα τέλη Απριλίου και οι υπόλοιπες στα τέλη Μαΐου.
Πρόκειται για μια πρωτοβουλία ώστε να μη φανεί το κενό στην ελεγχόμενη στάθμευση με την έναρξη των έργων στην πλατεία Ελευθερίας που, πλέον, θα διαμορφωθεί σε πάρκο.
Ο κ. Αγγελούδης από πλευράς του ευχαρίστησε τον ΟΛΘ και τον πρόεδρο του προσωπικά, για την άμεση ανταπόκριση του και την προσπάθεια του να βρει λύσεις.