Θύματα άγριας επίθεσης έπεσαν δυο μέλη της ΛΟΑΤΚΙ+ κοινότητας το βράδυ του Σαββάτου στην «καρδιά» της Θεσσαλονίκης, στην πλατεία Αριστοτέλους. 
Ομάδα δεκάδων νεαρών επιτέθηκε γύρω στις 22.30 το βράδυ του Σαββάτου,  αρχικά λεκτικά σε δύο διεμφυλικά άτομα ηλικίας 21 ετών. Στη συνέχεια τα πράγματα ξέφυγαν, καθώς οι νεαροί άρχισαν να φτύνουν τα δυο τρανς άτομα και τους  πετούσαν μπουκάλια. 
Οι νεαροί στη προσπάθεια τους να σωθούν – όπως κατήγγειλαν στην αστυνομία – φοβούμενοι για τη σωματική τους ακεραιότητα βρήκαν καταφύγιο σε κατάστημα εστίασης στην Αριστοτέλους. 
Στο σημείο έσπευσαν  δυνάμεις της Ελληνικής Αστυνομίας, οι οποίες προχώρησαν σε 25 προσαγωγές.  Από τους προσαχθέντες οι 21 συνελήφθησαν, εκ των οποίων οι 11 είναι ανήλικοι και οι 10 ενήλικοι -οι 12 είναι αλλοδαποί. 
Οι δύο 21χρονοι θύματα της επίθεσης είναι καλά στην υγεία τους, χωρίς να τραυματιστούν. 
Την υπόθεση έχει αναλάβει η Υπηρεσία Αντιμετώπισης Ρατσιστικής Βίας της Γενικής Αστυνομικής Διεύθυνσης Θεσσαλονίκης όπου διεξάγει έρευνες για την άγρια επίθεση, ενώ σχηματίστηκε εναντίον τους δικογραφία για τα αδικήματα της απλής σωματικής βλάβης, εξύβρισης, απειλής, με ρατσιστικά χαρακτηριστικά. 
Στο μεταξύ, ομάδα τρανς ατόμων που αυτοαποκαλείται "Άφοβα κουηράκια" οργανώνει γι απόψε το βράδυ στις 7, συγκέντρωση διαμαρτυρίας στο ίδιο σημείο της επίθεσης, στην πλατεία Αριστοτέλους. Στο κάλεσμα, που γίνεται μέσω των Ιστοσελίδων Κοινωνικής Δικτύωσης, αναφέρεται μεταξύ άλλων:
«Το περιστατικό δείχνει ξεκάθαρα το ποσό βαθιά έχει σαπίσει ο κορμός της ελληνικής κοινωνίας. Τα παιδιά αυτά δεν έδρασαν μόνα τους. Οπλιστηκαν από τις ομοτρανσφοβικές απόψεις που αναπαραγονται στα σπίτια τους, στην τηλεόραση και το ίντερνετ. Κι έδρασανς αυτό τον τρόπο αντανακλαστικα, όχι οργανωμένα. Τις ημέρες του φεστιβάλ ντοκιμαντέρ και λίγες εβδομάδες πριν το Europride.
Εμείς κατηγορούμε ευθέως καθε άτομο που συμμετείχε σε αυτό το σκηνικό. Ενήλικο η ανήλικο. Οι μέρες που μας τραμπουκίζατε έχουν περάσει. Τώρα ο φόβος αλλάζει πλευρά.
Κατηγορούμε επιπλέον κάθε δημόσιο πρόσωπο, κάθε βουλευτή, κάθε δημοσιογράφο ή πανελιστα, κάθε σελέμπριτι και κάθε ιερέα που με αφορμή την ψήφιση του ομόφυλου γάμου χλεύασε εμάς, τις ταυτότητες μας, τις ζωές μας και τις αδερφές μας».