Πραγματοποιήθηκε σήμερα στο Δημαρχείο Θεσσαλονίκης η πρώτη συνάντηση εργασίας του δημάρχου Στέλιου Αγγελούδη με φορείς της πόλης αναφορικά με την εφαρμογή του ωραρίου φορτοεκφόρτωσης.
«Θέλουμε να στηρίξουμε την αγορά του κέντρου. Η φορτοεκφόρτωση καθ’ όλη τη διάρκεια του 24ωρου δημιουργεί προβλήματα. Ο δήμος θα διαβουλευτεί με τους φορείς για να καταλήξουμε σε μια βιώσιμη λύση και πρόταση για τη μείωση του κυκλοφοριακού προβλήματος, για την καλύτερη εξυπηρέτηση του κόσμου και των επαγγελματιών, που δικαίως βλέπουν να μειώνεται η αγοραστική κίνηση όταν ο πολίτης απογοητεύεται και δεν έρχεται στο κέντρο αναζητώντας άλλες αγορές», σημείωσε ο κ. Αγγελούδης και προσέθεσε πως «κοινός στόχος είναι να γίνει η ζωή του πολίτη πιο εύκολη και ο επαγγελματίας να έχει πιο παραγωγική δραστηριότητα».
O κ. Αγγελούδης επισήμανε πως το ζήτημα των φορτοεκφορτώσεων πρέπει να λυθεί με συνεννόηση και διάλογο. Ξεκαθάρισε, όμως, πως η διαβούλευση θα ολοκληρωθεί εντός ενός συγκεκριμένου χρονικού πλαισίου. «Θα ακούσουμε τους πάντες, η πόλη, όμως, πρέπει να σταματήσει να μιλάει γενικώς αλλά να αποφασίζει και να υλοποιεί», όπως τόνισε και προσδιόρισε πως η διαβούλευση θα έχει ολοκληρωθεί το αργότερο μέχρι τις πρώτες ημέρες του Απριλίου.
Στη σύσκεψη συμμετείχαν η διευθύντρια Τροχαίας Θεσσαλονίκης Παρασκευή Παπαγεωργοπούλου, η αναπληρώτρια Διευθύντρια του ΙΜΕΤ ΕΚΕΤΑ Γεωργία Αϋφαντοπούλου, ο Αντιπρόεδρος του ΕΒΕΘ Εμμανουήλ Βλαχογιάννης, ο Πρόεδρος του Εμπορικού Συλλόγου Θεσσαλονίκης Παντελής Φιλιππίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΒΕΘ Μάριος Παπαδόπουλος, ο Γενικός Γραμματέας της Ομοσπονδίας Επαγγελματιών και Εμπόρων Ν. Θεσσαλονίκης Πάνος Καρασαββίδης, ο Αντιπρόεδρος του ΕΕΘ Χρήστος Νικολόπουλος, ο Πρόεδρος του Δημοτικού Συμβουλίου Θεσσαλονίκης, Σπύρος Βούγιας και οι Αντιδήμαρχοι Κώστας Τσιαπακίδης, Πρόδρομος Νικηφορίδης, Παντελής Καζαντζίδης, Γιώργος Δημαρέλος καθώς και υπηρεσιακά στελέχη του Δήμου.
Την επόμενη εβδομάδα θα πραγματοποιηθεί η δεύτερη συνάντηση εργασίας για το ζήτημα των φορτοεκφορτώσεων με εκπροσώπους της εφοδιαστικής αλυσίδας.