Νέα συγκέντρωση και πορεία θα πραγματοποιήσουν σήμερα, Κυριακή 11 Φεβρουαρίου 2024, φοιτητές στο κέντρο της Θεσσαλονίκης. 
Στις 18.00 το απόγευμα φοιτητικοί σύλλογοι θα συγκεντρωθούν στην Καμάρα και θα διαμαρτυρηθούν ενάντια στο νομοσχέδιο για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. Μετά το πέρας της συγκέντρωσης θα ακολουθήσει πορεία στο κέντρο της πόλης. 
Τη Δευτέρα φοιτητικοί σύλλογοι θα συγκεντρωθούν έξω από το Υπουργείο Παιδείας, ενώ την Πέμπτη προχωρούν σε νέο πανεκπαιδευτικό συλλαλητήριο, κατά του νομοσχεδίου για την ίδρυση μη κρατικών πανεπιστημίων. 
Στο μεταξύ, οκτώ καθηγητές Συνταγματικού Δικαίου μέσω κοινής τους δήλωσης καταθέτουν την ερμηνεία τους για το Άρθρο 16 του Συντάγματος. Μεταξύ άλλων αναφέρουν: «Στο άρθρο 16 του Συντάγματος προβλέπεται ρητά ότι η ανώτατη εκπαίδευση παρέχεται αποκλειστικά από νομικά πρόσωπα δημοσίου δικαίου με πλήρη αυτοδιοίκηση, ότι οι καθηγητές τους είναι δημόσιοι λειτουργοί και ότι η σύσταση ανώτατων σχολών από ιδιώτες απαγορεύεται. Κατά τη γνώμη μας η ρητή αυτή απαγόρευση δεν μπορεί να παρακαμφθεί με βάση μία σύμφωνη με το ευρωπαϊκό Ενωσιακό δίκαιο ερμηνεία του Συντάγματος».