Άρχισαν σήμερα, 19 λεπτά μετά τα μεσάνυχτα, οι εκδηλώσεις μνήμης για τον Άλκη Καμπανό που δολοφονήθηκε πριν δύο χρόνια, 1 Φεβρουαρίου 2022, από ομάδα χούλιγκαν.
Δεκάδες πολίτες συγκεντρώθηκαν στο σημείο της δολοφονίας, όπου στις 00:19 άναψαν 19 κεριά και τηρήθηκε ενός λεπτού σιγή στη μνήμη του αδικοχαμένου Άλκη, παρουσία του πατέρα του, Άλκη Καμπανού.
 «Πέρασαν δύο χρόνια από εκείνη την αποφράδα μέρα της 1ης Φεβρουαρίου 2022 όπου 12 νεαροί οπαδοί του ΠΑΟΚ, τυφλά καθοδηγούμενοι από τα ένστικτά τους, έπραξαν το αδιανόητο, αφαίρεσαν τη ζωή του Αλκή, επειδή κάποιος από την παρέα του είπε πως είναι Άρης. Ο χρόνος για μένα, τη Μελίνα (σ.σ. τη μητέρα του Άλκη) αλλά και την οικογένειά μας σταμάτησε εκείνη τη στιγμή», δήλωσε ο Αριστείδης Καμπανός, περιφερειακός σύμβουλος και Τομεάρχης Ευαισθητοποίησης κατά της Αθλητικής Βίας της Περιφέρειας Κ. Μακεδονίας. Και πρόσθεσε: 
«Μαζευτήκαμε εδώ να αποτίσουμε φόρο στον Άλκη. Είναι μια εκδήλωση την οποία την εμπνεύστηκε η Δομή 1ης Φεβρουαρίου - Ιn the name of Alkis, και είναι προς τιμήν τους. Τιμάμε τον Άλκη και τα άλλα δύο παιδιά που χάθηκαν, δυστυχώς τα τελευταία δύο χρόνια θρηνήσαμε άλλα δύο θύματα.  Δυστυχώς προσπαθούσαμε όλον αυτό το καιρό να φωνάξουμε να είναι ο Άλκης το τελευταίο θύμα, ελπίζω όλοι μας να συμμετέχουμε στον αγώνα κατά του οπαδισμού, να καταλάβουμε ότι ο αθλητισμός ενώνει και δεν σκοτώνει». 

Οι σημερινές εκδηλώσεις

«Δολοφόνησαν το παιδί μας, τον αδερφό μας έκαναν όμως ένα λάθος, ο Άλκης ήταν σπόρος και όλοι ξέρουμε τι γίνεται αν φυτρώσει ο σπόρος» είπε ο Λευτέρης Παπάς, πρόεδρος της Δομής 1η Φεβρουαρίου. «Θα ανάψουμε 19 κεριά τα οποία θα μείνουν αναμμένα όλο το βράδυ και όλη τη μέρα αύριο, θα κρατήσουμε ενός λεπτού σιγή και μετά θα φωνάξουμε τρεις φορές αυτό που είναι ένας από τους λόγους που φτιάξαμε τη δομή, "Άλκη ζεις και δε θα ξεχαστείς" και μετά "Άλκη ζωντανός για πάντα Αρειανός".»
Η Δομή 1ης Φεβρουαρίου 2022 - Εις το Όνομα του Άλκη θα πραγματοποιήσει μία σειρά δράσεων:
Στις 17:00 ο μικρός Γιάννης, ο μικρός Λέανδρος και ο μικρός Σπύρος, παιδιά με αναπηρία και τεράστιο σθένος, φίλοι του Άρη, του ΠΑΟΚ και της ΑΕΚ αντίστοιχα, φορώντας τα διακριτικά των ομάδων, θα αφήσουν συμβολικά στο σημείο της δολοφονίας από ένα λουλούδι, στέλνοντας μήνυμα αθλητικού πνεύματος και συμπερίληψης.
Θα επαναληφθεί η περσινή δράση της φωτογράφισης φιλάθλων και οπαδών διαφορετικών ομάδων μαζί, φορώντας τα χρώματα των ομάδων τους και η ανάρτηση από τη Δομή όλων αυτών των φωτογραφιών με σκοπό τη δημιουργία ενός κύματος ενσυναίσθησης και συνύπαρξης των χρωμάτων.
Δημιουργία μίας νέας ενότητας στην ιστοσελίδα www.inthenameofalkis.com με τίτλο ΙΣΤΟΡΙΕΣ ΣΥΝΥΠΑΡΞΗΣ και ανάρτησή τους στα social media της Δομής. Η 1η ιστορία που θα δημοσιοποιηθεί θα είναι ενός αθλητή που φόρεσε τη φανέλα 2 δημοφιλών (και ανταγωνιστικών) συλλόγων. Θα ακολουθήσουν ιστορίες συνύπαρξης οπαδών.
Σε συνεργασία με τον ΟΑΣΘ, σε όλες τις στάσεις με τηλεματική του Ν. Θεσσαλονίκης θα εμφανίζεται το μήνυμα «Γινόμαστε ένα για τον Άλκη. Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ».
Σε συνεργασία με τη ΣΤΑΣΥ, θα εμφανιστεί στατική ηλεκτρονική αφίσα της Δομής με κύριο μήνυμα «Γινόμαστε ένα για τον Άλκη. Ο ΑΘΛΗΤΙΣΜΟΣ ΕΝΩΝΕΙ, ΔΕΝ ΣΚΟΤΩΝΕΙ» σε όλο το δίκτυο του Μετρό και Τραμ του Ν. Αττικής.